de Lagarde

I Am a Killer S03E01: wonderlijke wending

  •  
30-08-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
I Am a Killer S03
Het verhaal rondom een vrouw die haar echtgenoot zou hebben vermoord lijkt misschien wel ietsjes anders te liggen.
Hoewel I Am a Killer in beginsel draait om mensen die zijn veroordeeld voor moord of doodslag, valt het te betwijfelen of de hoofdpersoon uit de openingsaflevering van het derde seizoen wel iets op haar kerfstok heeft. De uit de Amerikaanse staat Missouri afkomstige Victoria Smith werd in 2013 veroordeeld tot levenslang voor de moord op haar echtgenoot Chris Isaac. De makers van I Am a Killer signaleren vervolgens enkele pijnpunten: Smith is zwakbegaafd en haar zus Betty Frizzell – die ooit werkte als hoofd politie – vermoedt dat Smiths zoon Kenny het weleens zou kunnen hebben gedaan.
In de openingsscène is Smith echter (nog) standvastig: zij schoot haar man na een ruzie meer dan tien keer in zijn hoofd met een pistool. De makers tonen vervolgens de pijnlijke geschiedenis die hieraan voorafging: Smith groeit op met een moeder die haar mishandelt. Ze wordt zwanger op haar 17 e , en krijgt Kenny in 1983. Later verliest ze de voogdij over haar zoon uitgerekend aan haar moeder, totdat Kenny jaren later weer bij Smith terugkeert, als ze is getrouwd met Isaac. Isaac cultiveert op zijn beurt – nadat hij door zijn werk last krijgt van rugpijn – een verslaving aan opiaten en begint zijn agressie op Smith bot te vieren.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Totdat zij – volgens de lezing van de politie – op een nacht wraak neemt, als Isaac ligt te slapen. Of was het toch Kenny? Kenny wordt namelijk omschreven als een narcist die nimmer over zich heen liet lopen. De eerste aflevering van het derde seizoen van I Am a Killer had qua belangwekkende invalshoeken ook de opmaat kunnen zijn naar een minireeks. Hoewel het ook zo kan zijn dat de makers opzettelijk zand in de ogen van de kijker strooien. Hoewel de neiging om met Frizzell mee te deinen – dat de politie zijn werk niet goed zou hebben gedaan – wel verleidelijk is. Al is het omdat een zwakbegaafde vrouw, zoals het er nu uitziet, haar laatste jaren achter slot en grendel zal slijten.
I Am a Killer S03, vanaf 30 augustus 2022 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!