Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

How to Get Rich S01E01-03: een rijk leven najagen

  •    •  
18-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
220 keer bekeken
  •  
HowToGetRich

Een consultant geeft een keur aan kleurrijke types financieel advies in vermakelijke maar hersenloze realityreeks. 

Foto credits: Netflix

Consultant Ramit Sethi heeft niet per se een gouden formule waarmee hij zijn cliënten rijk kan maken. De ‘Rich’ uit How to Get Rich slaat op een rijk leven. Daar speelt geld overigens wel een prominente rol in. Sethi helpt mensen om verstandig met hun financiële zaken om te springen, zodat hun levens een stuk comfortabeler worden. Klinkt niet per se erg enerverend, maar gelukkig hebben de makers van deze realityreeks een goed castingbureau ingeschakeld.

Zo spreekt Sethi een vrouw uit Los Angeles die 500.000 (!) dollar per jaar uitgeeft aan shoppen, omdat ‘geld nu eenmaal uitgegeven moet worden’. Het meest vermakelijk is een echtpaar dat voortdurend kibbelt over geldzaken. Zij is een 27-jarige carrièretijger die 250.000 dollar per jaar verdient; hij zorgt voor de kinderen. Zij beheert al het geld en vertrouwt hem niet. Hoe gaat Sethi dit in hemelsnaam oplossen? De makers van How to Get Rich creëren bewust grove tegenstellingen, maar de oplossingen die Sethi aandraagt zijn daarentegen een stuk laagdrempeliger.

HowToGetRich2

Sterker nog: je kan de adviezen wel raden. De huisvader moet namelijk, tromgeroffel, een baan gaan zoeken. Zodat hij financieel onafhankelijk wordt. De bovengenoemde vrouw krijgt het devies om minder te shoppen. Een ander echtpaar krijgt de tip om vaker met elkaar in gesprek te gaan over die olifant in de kamer. Sethi ontpopt zich in die zin toch wel een beetje als een charlatan, omdat zijn werk niet erg indrukwekkend oogt. En zijn oneliners evenmin, zoals: ‘Je grootste groei moet nog komen’. How to Get Rich is vermakelijk in perverse zin: je hoopt dat de personages falen in hun missie. Was dat ook de bedoeling van de makers?

How to Get Rich S01, vanaf dinsdag 18 april 2023 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!