Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

How To Build a Sex Room S01E01: preuts en pijnlijk

  •  
08-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
874 keer bekeken
  •  
How To Build a Sex Room
Realityserie over een interieurontwerpster die sekskamers maakt voor rijke Amerikanen is eigenlijk gewoon een ordinair en onuitstaanbaar bouwprogramma.
Een achterkamer vol lederen parafernalia of een exotische, zwoele studio. Interieurontwerpster Melanie Rose kan het allemaal. Ze begon ooit met het ontwerpen van interieurs maar is tegenwoordig de ‘Mary Poppins van de sekskamers’. In de eerste aflevering heeft het echtpaar Taylor en Ayjay – een stel met te veel geld, te weinig fantasie en een onmiskenbare sex drive (of is de relatie uitgeblust?) - de éminence grise van de chique peeskamertjes uitgenodigd om hun huis en seksleven eens ‘spannender te maken’. Taylor en Ayjay zijn van het verleggen van grenzen en praten openlijk over hun pleziertjes.
Vergis je echter niet. How to Build a Sex Room is een bouwprogramma zoals er zovelen zijn. Het is niet zo dat je als kijker nadat de kamer is afgerond ook een kijkje krijgt in het seksleven van het echtpaar. Deze realityserie doet alsof het zwoel en sexy is, maar is eigenlijk tamelijk pathetisch. Met een designer die het heeft over dat ‘iedereen seks heeft’. Ja, vrijwel iedereen heeft, al dan niet af en toe, seks. Dus? Het lijkt bijna alsof How to Build a Sex Room een soort preutsheid veronderstelt bij de kijker – de camera lijkt ook ondersteboven van het feit dat woorden als clitorale stimulatie en vibrator voorbijkomen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
How To Build a Sex Room
Misschien is How to Build a Sex Room een pijnlijk voorbeeld van hoe benepenheid en Victoriaanse kleinburgerlijkheid langzaam in de samenleving zijn geslopen, in ruil voor de idealen van vrije seks. Daarnaast is How to Build a Sex Room een ergerlijke zit omdat je kijkt naar rijke mensen die per se een kamer moeten hebben om in te neuken – terwijl de meeste mensen weten, nog zo’n open deur, dat je seks overal kunt bedrijven.
How to Build a Sex Room S01, vanaf 8 juli 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!