Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Hope Street S02E01: kolderieke Noord-Ierse krimi

  •  
17-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
186 keer bekeken
  •  
Hope Street S02
Het is dankzij cartooneske taferelen moeilijk om soapy misdaaddrama dat is gesitueerd in een idyllisch dorpje serieus te nemen.
Foto credit: BBC
Drugs horen niet thuis in Port Devine, is een veelgehoorde proclamatie onder de dorpelingen. De politie voorkomt al sinds jaar en dag dat verboden middelen gemeengoed worden in de idyllische Noord-Ierse kustplaats. Totdat er tijdens een strandfeest een drugsdealer wordt aangehouden. Dit gebeurt onder het gezag van Marlene Pettigrew (Kerri Quinn), die de honneurs waarneemt voor hoofdinspecteur Finn O’Hare (Ciarán McMenamin). O’Hare heeft dus de autocrash van vorig seizoen overleefd, maar is nog niet volledig inzetbaar. Niettemin stelt Pettigrew een onderzoek in. Ze ontdekt al snel een spoor dat leidt naar de schoonheidskliniek van Chanel Kelly (Sophie Robinson).
Kelly, die is getrouwd met maffioso Ronan (Marty Maguire), heeft op eigen houtje een cocaïnehandel gestart. Dat is niet zo verstandig, aangezien manlief er altijd voor heeft gezorgd dat zijn illegale handeltjes niet op de radar van de politie verschenen. Maar er is meer: Kelly en Ronan hebben een dochter van wie de echte biologische vader een andere dorpeling blijkt te zijn. Net op het moment dat deze man toenadering zoekt, besluit Kelly te getuigen tegen haar man in ruil voor een plek in een getuigenbeschermingsprogramma, samen met haar dochter. Zo wordt Hope Street gaandeweg steeds kolderieker van aard.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Cartooneske taferelen stapelen zich op. Zoals wanneer Pettigrew in een busje van een crimineel belandt. Wel handig, zo kan ze zijn gesprekken mooi afluisteren. Ook onbedoeld geestig is wanneer Pettigrew de echtgenote van de biologische vader, die graag moeder wilde worden, vertelt dat ze ook een draagmoeder kan zoeken. Alsof vrouwen met een kinderwens niet op de hoogte zijn van alle opties. Bovenal oogt het soapy , en dat gaat direct ten koste van de geloofwaardigheid. Verhaallijnen draaien meer om relaties en jaloezie, dan om zaken die snel opgelost dienen te worden. Het politiewerk komt in die zin telkens op het tweede spoor. Dat is een gemiste kans. 
Hope Street S02, vanaf 18 februari 2023 op BBC First
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!