Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Hope Street S01E01-05: charmant Noord-Iers politiedrama

  •  
24-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
384 keer bekeken
  •  
Hope Street
Een pittoresk kustdorpje ontvangt een detective van kleur uit Notthingham.
Foto credit: BBC
In de personage-gedreven politieserie Hope Street arriveert DC Leila Hussain (Amara Karan, The Darjeeling Limited ) onder mysterieuze omstandigheden in het fictieve pittoreske kustdorpje Port Devine. Het dorpje is klein, iedereen kent elkaar en de typische en herkenbare dorp-personages krijgen al snel een introductie. Bedenker van de serie Paul Marquess ( London Kills ) weet knap in de eerste aflevering binnen een paar scènes de sfeer in het dorp te vangen.
De plotselinge komst van Leila roept vooral de vraag op: ‘Waarom is ze hier?’ De Brits-Pakistaanse Leila is een zelfverzekerde, (niet praktiserende) moslim en detective die geboren en getogen is in Nottingham. Ze komt het kleine politieteam, dat is gevestigd op Hope Street, versterken en alleen haar baas Finn O’Hare (Ciarán McMenamin) weet de echte reden waarom. Brigadier Marlene Pettigrew (Kerri Quinn) vertrouwt het verhaal dat Leila vertelt niet en probeert uit te zoeken waarom ze echt in Port Devine is gekomen. En dat krijgt een gevaarlijk staartje.
Waar haar collega’s het goede in de verdachten die ‘een van ons’ zijn zien, heeft Leila een meer objectievere blik waardoor zij dingen ziet die haar collega’s niet kunnen geloven. Ondanks het wantrouwen en de niet altijd even aardige commentaren die zij krijgt vanuit haar nieuwe omgeving, zie je Leila steeds meer de charme van het plaatsje en de mensen ontdekken – en krijgt ze een onvermijdelijke romance. Anderzijds groeit het vertrouwen in Leila ook. In de tweede aflevering draait ook Marlene bij nadat zij ontdekt hoe eervol Leila is omgegaan met een gevoelige issue.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
De serie heeft drama en humor, houdt een fijn tempo en is warm en luchtig, maar onderzoekt elke aflevering serieuze - en een paar progressieve - zaken die je wellicht niet zou verwachten in een dorpje in Noord-Ierland. De zaken in combinatie met de dagelijkse rompslomp van het kustdorpje waar Leila zich steeds meer thuis voelt, is een plezier om naar te kijken.
Hope Street S01, vanaf 24 april 2022 op BBC First
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!