de Lagarde

Hoops S01E01: animatieserie mist authenticiteit

  •  
21-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Hoops
Jake Johnson (New Girl) leent zijn stem aan een temperamentvolle basketbalcoach, wiens tirades al snel irriteren.
Het leven van basketbalcoach Ben Hopkins (Jake Johnson) dreigt te ontsporen. Zijn huwelijk met Shannon (Natasha Leggero) is mislukt en zijn baan op een middelbare school in Kentucky staat ook op het spel. Zijn droom om een beroemdheid te worden – in welke discipline dan ook, zo lijkt het – ligt in duigen. Of zoals zijn ex-vrouw stelt: ‘Als je nou kon zingen of acteren dan zouden ze documentaires over je maken.’ In de eerste aflevering zien we hoe de temperamentvolle hoofdpersoon tijdens een wedstrijd de gymzaal uit wordt gestuurd. De scheidsrechter is de vulgaire tirades van de coach spuugzat.
Maar er gloort hoop aan de horizon. Hopkins heeft een lange slungel gevonden die misschien wel in ruil voor betaalde seks met een sekswerker voor hem wil basketballen. Zodoende wordt de sportman prompt een pooier die van minderjarigen zondaars maakt. Een malloot die droomt van een zogeheten ‘infinity pool’ waar hij een ontelbaar aantal pijpbeurten zou krijgen. Want, Hopkins heeft de driften van een puberjongen. Johnson – bekend van New Girl – speelt een man die vastberaden is om niet op te groeien; een man die van zich misdragen zijn werk heeft gemaakt. Het beklijft niet. 
Hoops wil graag vuig zijn, net als animatieseries F is for Family en Paradise PD. Maar de laatstgenoemde twee Netflixtitels hebben een hart en ziel. F is for Family is het geesteskindje van komiek Bill Burr, die autobiografische – en hilarische – elementen in de afleveringen heeft verwerkt. Paradise PD is het product van twee mafkezen – Waco O’Guin en Roger Black – die jarenlang op een houtje hebben gebeten en veel rariteiten uit hun reeks met hun eigen ogen hebben gezien. Daar lijkt het bij Hoops aan te ontbreken, een zekere authenticiteit.
Hoops wil iets zijn wat het niet is. Een soort parodie op het Amerikaanse leven buiten New York en Los Angeles? Een parodie op de hillbilly? Hoe dan ook moet je met meer vuurkracht over de brug komen dan uitsluitend puberaal gezever. Want de fucks waar Hopkins zo naarstig mee strooit beginnen na luttele minuten al te irriteren.
Hoops S01, vanaf 21 augustus bij Netflix
 
Hoops S01, vanaf 21 augustus 2020 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!