Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Home for Christmas S02: een kleine kerst

  •  
20-12-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
Home for Christmas S02
Het tweede seizoen van de Noorse miniserie toont de vrijgezelle, ietwat wanhopige Johanne op zoek naar (zelf)liefde.
Tantrische ademhalingsoefeningen met collega’s, een dronken plas in een kerststal, en een opmerkelijke harssessie om haar vrijheid te vieren. Het leven van de dertigjarige Johanne is gevuld met plezierige en schaamtevolle momenten, maar haar zoektocht naar de liefde levert ogenschijnlijk niet het gewenste resultaat op.
Het Noorse drama Home for Christmas (originele titel: Hjem til jul) van regisseur Per-Olav Sørensen ( Quicksand ) richt zich op Johanne (Ida Elise Broch) en haar relationele perikelen. De verpleegster met de ontwapenende glimlach wist in het eerste seizoen niet wie ze mee naar huis moest nemen, nadat ze op 1 december tegen haar familie had gelogen dat ze een vriend had, om aan de sociale druk te ontkomen. Ze had 24 dagen de tijd om een man te vinden. Een vervolgseizoen weet vaak niet de magie te behouden, en dat is hier deels ook terug te zien.
Home for Christmas S02
Het tweede seizoen pakt de draad naadloos op na de seizoensfinale. Johanne vindt de liefde bij een van de mannen uit het eerste seizoen. En vanaf de kerstavond vliegt in een paar minuten een heel jaar voorbij, waarbij blijkt dat haar droomman wellicht toch niet de prins op het witte paard was waar ze naar verlangde, want als we weer in december aankomen is Johanne vrijgezel en wederom op zoek naar een volmaakte liefde. Intussen verslechtert het huwelijk van haar ouders, en dient ze de kerstviering voor haar familie te redden.
Home for Christmas S02
Liefdesverdriet, kerststress, vertrekkende vrienden, en een hechte familie die langzaam uiteenvalt, wekken vele tranen op bij Johanne. Ze lost de leemte op met fantasie, nieuwe tatoeages, en een drang naar seksuele ontspanning. Ondanks het gegeven dat Johanne is omringd door liefhebbende mensen schort het soms nog aan de zelfliefde. De angst om alleen te zijn – en dan echt alleen zijn, of je eenzaam voelen zelfs als je mensen om je heen hebt - wordt hier licht aangestipt.
Home for Christmas S02
Hoewel de serie maar zes afleveringen heeft is de verhaalboog te klein voor alle afleveringen, waardoor enkele situaties vlak overkomen. Er is wel ietwat meer aandacht voor de andere personages in de wereld van Johanne, zoals haar nieuwe buurman, de weduwnaar Nick (Edward Schultheiss) die eveneens een romantische liefde in zijn leven nodig heeft. Ondanks enkele bijna karikaturale situaties blijft Johanne een aandoenlijk en herkenbaar personage die als dertiger nog worstelt om zichzelf te vinden – wat mede komt door de charme en speelsheid van zowel Broch als de ondersteunde cast. Het is een enigszins voorspelbaar seizoen, maar eigenlijk maakt dat niet zoveel uit wanneer de liefde zegeviert.
Home for Christmas S02, vanaf 18 december 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!