Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Hold Tight S01: Poolse thriller vol geheimen en verdwijningen

  •  
23-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
949 keer bekeken
  •  
Hold Tight
Wederom een solide Harlan Coben-adaptatie.
De Poolse thrillerserie Hold Tight – originele titel Zachowaj spokój – gebruikt de typische Harlan Coben-formule met herkenbare intriges (en clichés), wat het verhaal aanhoudend genoeg maakt. De serie volgt drie verhaallijnen die in eerste instantie niet allemaal per se iets met elkaar te maken hebben, maar focust vooral op de verdwijning van de 18-jarige Adam.
In een chique en erg schone buitenwijk van Warschau, die ook wel Beverly Hills genoemd wordt, lijkt alles rustig totdat de 18-jarige Adam (Krystztof Oleksyn) verdwijnt. Zijn moeder Ania (Magdalena Boczarska) heeft een paar dagen voor zijn verdwijning spyware op zijn telefoon geïnstalleerd, omdat ze het gevoel heeft dat haar zoon niet zichzelf is. Adam’s beste vriend Igor is een maand eerder overleden en hij voelt zich schuldig. De sms’jes met zijn vriendin Kaja (Agata Labno) en confrontaties met twee vrienden doen vermoeden dat er een veel groter geheim speelt. Kaja is de dochter van Pawel Kopinksi (Grzegorz Damiecki) uit de eerder uitgekomen Coben-serie The Woods.
Hold Tight
Tegelijkertijd worden er ook twee vrouwen ontvoerd aan wie gevraagd wordt waar de video’s zijn – wat voor video’s wordt pas later in de serie bekend. En is er een leerkracht die beschuldigd wordt van het aanzetten tot het pesten van een leerling.
Hold Tight
Opvallend is dat de politie erg sceptisch en ongeïnteresseerd reageert op de verdwijningen en er eigenlijk maar een rechercheur is: een vrouw (uiteraard) die dieper wil graven dan haar mannelijke collega’s. Hierdoor nemen Ania, Kaja en vriendin Nika (Marta Pietka) maar zelf het initiatief om naar Adam te zoeken.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Hold Tight
In de kern gaat het verhaal over een moeder die er alles aan doet om haar zoon te beschermen, vandaar de titel. Maar, omdat dit inmiddels de zesde Harlan Coben-verfilming is en de herkenbare elementen wellicht iets té herkenbaar zijn, voelt de serie soms wat teleurstellend en als een herhaling van zijn voorgangers.
 
Hold Tight S01, vanaf 22 april 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!