Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Hit-Monkey S01E01-02: kolderiek maar vermakelijk

  •  
27-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Hit-Monkey
Marvelreeks over een aap die huurmoordenaar wordt klinkt absurd, maar is best aardig.
Huurmoordenaar Bryce Fowler (Jason Sudeikis in een heerlijk cynische rol) is op een missie in Tokyo. Hij heeft de opdracht gekregen om een progressieve politicus tijdens een campagnebijeenkomst in het midden van de stad dood te schieten. Maar eerst geniet hij van de geneugten van de stad: in verschillende nachtclubs drinkt Fowler zich een stuk in de kraag. Kennelijk is dat normaal voor zijn doen, want de volgende dag gaat hij met een kater aan het werk. Met succes: de kogels van zes elektronisch aangedreven scherpschuttersgeweren, die zijn klaargezet op een flatgebouw, boren zich een baan door de politicus.
Tijdens zijn vlucht doodt Fowler ook nog een politieagent. Waarop hij na een lange omweg en een aantal schietpartijen in een bergketen terechtkomt bij een gemeenschap van makaken die vertoeven in een warmwaterbron. De beesten kijken met argusogen naar de huurmoordenaar. Totdat andere huurlingen, die op zoek zijn naar Fowler, hem en zijn nieuwe vrienden vermoorden. Op een makaak na. En die neemt op zijn beurt wraak door de huurlingen te doden – volgt u het nog? Waarop een geestverschijning van Fowler zich manifesteert, die besluit de overgebleven makaak als zijn nieuwe protegé te beschouwen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Oftewel, de makaak wordt geen hitman maar een hit-monkey. Een moordende primaat die je kan inhuren. Een idiote verhaalwending natuurlijk, maar dat is wel waar Hit-Monkey om draait. De televisieserie is gebaseerd op een stripboekenreeks van Marvel die al vanaf 2010 in de winkels ligt. Sommige kijkers zullen dus al gewend zijn aan het kolderieke uitgangspunt van de serie. Maar ere wie ere toekomt: als je meegaat in het hele idee dat een aap een machinegeweer kan bedienen dan is Hit-Monkey best een vermakelijke, aardige additie bij Disney+.
Hit-Monkey S01, vanaf 26 januari 2022 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!