Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Hierro S02E01: vernuftige, beklemmende thriller

  •  
03-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
115 keer bekeken
  •  
Hierro S02
Acteurs Darío Grandinetti en en Candela Peña zijn opnieuw aan elkaar gewaagd in spannende seizoensopener.
Foto credits: Lumière
Het is druk in de haven van Ferro (Hierro in het Spaans). Aan het einde van de zomer komen familieleden die op een van de andere Canarische eilanden zaten weer en masse terug. Ook een ogenschijnlijk ongewenste, gewapende gast behoort tot de passagiers. Zijn pistool wordt gezien door een jong meisje aan boord, maar zij wordt niet geloofd als het schip aanmeert. Al snel blijkt dat deze vreemdeling een duidelijk doel heeft: het vermoorden van Antonio Díaz (Darío Grandinetti). Want op het nabijgelegen Tenerife, waar de lieden zitten die Díaz graag zes voet onder de grond willen zien, worden kosten noch moeite gespaard.
Tegelijkertijd speelt op het eiland een toxische voogdijzaak: zakenman Gaspar (Matias Varela uit Narcos) heeft zijn neef de opdracht gegeven om zijn twee dochters af te halen bij zijn ex-vrouw Lucía (Aroha Hafez). Maar als Lucía weigert komt Gaspar hoogstpersoonlijk naar het eiland gevlogen om zijn grammetje te halen – en blijkt deze sociopaat zelfs in staat om rechter Candela Montes (Candela Peña) te proberen om te kopen, zonder enig succes. Het valt te benieuwen hoe deze twee verhaallijnen op den duur met elkaar worden vervlochten door showrunner Pepe Coira. Hoewel het gesteggel over de kids ook een afleidingsmanoeuvre kan zijn voor Montes en de kijker.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Hierro S02
Montes, die een rustigere baan had verwacht, krijgt sowieso in het tweede seizoen weer direct een hoop op haar bord. Grandinetti – een van de éminences grises uit de Spaanstalige acteerwereld – en Peña zijn weer goed aan elkaar gewaagd. Bovendien dragen de uitstekende rollen van Hafez en Varela eraan bij dat de spanning meteen weer flink wordt opgevoerd. Knap is ook hoe Coira blijft spelen met het idee dat het moeilijk is om op het eiland te komen én om het eiland te ontvluchten. Met een beklemmend gevoel tot gevolg dat ook telkens zichtbaar is in Díaz’ gelaat. Hoewel ook Grandinetti’s vastberaden personage weer een en ander lijkt te bekokstoven.
Hierro S02, vanaf 2 november 2021 in zijn geheel bij Ziggo Movies & Series
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!