Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Hero Mask S02E01: intelligente wendingen

  •  
23-08-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Hero Mask
Showrunner Hiroyasu Aoki weet met zijn eigenzinnige animeserie opnieuw te intrigeren.
In het tweede seizoen van Hero Mask wordt de strijd tussen de SSC (een soort politie-eenheid annex geheime dienst) en LIVE (een roekeloos en kwaadaardig bedrijf) voortgezet. En ook rechercheur James Blood (Yasuyuki Kase) is weer van de partij in het in Londen gesitueerde noir-achtige mysterie. In de negen nieuwe afleveringen worden thema’s als genetische manipulatie aangesneden, terwijl de SSC een groep voorvluchtige kwaadwillenden op het spoor is, en ook een esoterische wetenschapper een significante rol van betekenis speelt. Showrunner Hiroyasu Aoki weet met zijn uiterst eigenzinnige animeserie opnieuw te intrigeren, en schroomt niet intelligente verhaalwendingen te delen met de kijker.
Hero Mask is een serie van het type kaliber: dat zet je niet zomaar aan; daar moet je voor gaan zitten. Hoewel animatie traditiegetrouw wordt geassocieerd met kindervermaak is Aoki’s show precies het tegenovergestelde: lekker gecompliceerd en gepresenteerd in een lijzig tempo. Neem bijvoorbeeld een scène waarin een van de personages thee inschenkt. Eerst glijdt langzaam citroenwater in theekopjes. Dan volgt kokend water, en belanden er twee citroenschijfjes in de thee. Sommige kijkers zullen dit percipiëren als slaapverwekkend, maar net als Nicolas Winding Refn in Too Old To Die Young neemt Aoki uitgebreid te tijd om een zekere sfeer neer te zetten.
En dat is een sfeer waarin onder de zwoelheid iets onbestemds aanwezig is, maar je kan je vinger er niet op leggen. Dát is natuurlijk film noir in een notendop. Er is ergens iets aan het rotten, je kan het ruiken, maar je weet nog niet waar het karkas ligt. Daarom is lof voor Netflix hier op zijn plaats: het programmeren van (iets) obscuurdere televisie, animatie voor volwassenen, is allicht een slimme zet en draagt tevens bij aan dat diverse aanbod waar de VOD-aanbieder zo naarstig naar streeft.
Hero Mask S02, vanaf 23 augustus 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!