Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Harry Wild S01E01: onzinnig maar vermakelijk

  •  
18-05-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3731 keer bekeken
  •  
HarryWild

Jane Seymour speelt een charmante oud-professor in weinig verheffend misdaaddrama.

Foto credits: Acorn TV

Terwijl normale mensen zich na hun pensioen storten op hun hobby’s, besluit voormalig literatuurprofessor Harriet 'Harry' Wild (Jane Seymour) zich te bemoeien met een moordonderzoek waar haar zoon Charlie (Kevin Ryan) aan werkt. Nadat Wild wordt beroofd trekt ze ook tijdelijk in bij Charlie en zijn gezin. Aan de keukentafel vraagt ze aan haar kleindochter, ten overstaan van haar zoon die als rechercheur werkzaam is, of zij aan wiet kan komen. Ja, Wild is een vreemde eend in de bijt. En eigenlijk zit Charlie helemaal niet op zijn moeder en haar ongevraagde advies te wachten.

Maar Wild denkt dat ze de wijsheid in pacht heeft, duikt ongezien in Charlie’s aantekeningen en spoort al snel de dader op. In een zaak waarin literatuur uiteraard een rol van betekenis speelt. Dat kan ook niet anders: het is niet zo dat als je veel boeken leest je automatisch een uitstekende criminoloog wordt. Hoewel die suggestie in het gekunstelde Harry Wild af en toe wel wordt gewekt. Charlie wordt afgebeeld als een agent die vastloopt in protocollen, terwijl zijn moeder met een frisse blik en geassisteerd door een probleemjongere met een hoog IQ (Rohan Nedd speelt Fergus) wel aanknopingspunten ziet.

HarryWild2

De enige reden waarom Harry Wild hiermee wegkomt is logischerwijs Seymour, die met een charmante knipoog de kijker makkelijk afleidt van het feit dat het misdaaddrama een feitelijk onzinnige basis heeft. Maar Seymour weet al sinds de jaren 70 haar fans in sprookjes te laten geloven. Dat is een talent dat ze na al die jaren nog steeds niet heeft verloren.

Harry Wild S01, vanaf vrijdag 19 mei 2023 bij BBC First

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!