Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Handmaid’s Tale komt naar Videoland

  •  
27-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Videoland haalt de grote Emmy-winnaar (acht stuks) The Handmaid’s Tale naar Nederland.
Het complete eerste seizoen wordt op 3 november beschikbaar gesteld. De verfilming van de roman van Margaret Atwood ( Alias Grace ) speelt zich af in de nabije toekomst. In een door oorlog en rampspoed getroffen Amerika worden we meegenomen naar Gilead, een totalitaire samenleving waar vrouwen geen rechten meer hebben. Elisabeth Moss ( Top of the Lake ) speel de hoofdrol als June, een van de zeldzame nog vruchtbare vrouwen. Ze wordt tot seksuele dienstbaarheid gedwongen, in een laatste wanhopige poging om de verwoeste wereld te herpopuleren. Ondertussen heeft ze echter maar een doel voor ogen; overleven en de dochter die van haar werd afgenomen weer terugvinden. Moss won een Emmy voor haar rol in de serie en ook Ann Dowd ( The Leftovers ) en Alexis Bledel ( Gilmore Girls: A Year in the Life ) kregen beeldjes voor hun optredens.
The Handmaid's Tale won ook de Emmy voor Beste Dramaserie. De serie van VOD-dienst Hulu werd bedacht door Bruce Miller ( The 100 ) en krijgt straks nog een tweede seizoen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!