Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Green Eggs and Ham S02E01: nostalgie overheerst

  •  
08-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
Green Eggs and Ham S02
Tweede deel van animatiereeks is niet per se innovatief maar wel heerlijk speels.
Het tweede seizoen van Green Eggs and Ham – dat losjes is gebaseerd op het boek The Butter Battle Book (1984) van Dr. Seuss - gaat vrolijk verder waar het eerste seizoen was gebleven. Maar eerst worden we door de voice-over (Keegan-Michael Key) welkom geheten: ‘Ik ben blij je te zien.’ De aflevering opent met een vintage poplied waarin artiest Yola zingt over ‘nieuwe beginnen’. En dat er even later wordt gesproken over ‘James Bonding’ is geen verrassing, want we zien een mysterieus figuur op een missie in een laboratorium. Maar daarover straks meer, verzucht de voice-over. Eerst eens zien wat Sam-I-Am (Adam DeVine) aan het uitspoken is.
Die zit natuurlijk groene eieren te eten. Hoewel hij zich ook afvraagt of hij zijn moeder die hij sinds z’n jeugd niet meer heeft gezien ooit weer zal ontmoeten. Dus vat hij het plan op om haar te gaan zoeken. Samen met Guy-Am-I (Michael Douglas) reist hij af naar East Hubria, het land waar de groene eieren vandaan komen. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van een conflict tussen de natiestaten Yookia en Zookia, waardoor spanningen op aarde toenemen. Geopolitieke problemen vallen dus samen met de persoonlijke sores van Sam-I-Am, in een serie die het in het tweede seizoen opnieuw moet hebben van nostalgie.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Green Eggs and Ham S02
De boeken van Dr. Seuss zijn nog steeds ongekend populair in de Verenigde Staten, dus verbinden grote sterren zich graag aan Green Eggs and Ham. Maar de animatiereeks is niet per se vernieuwend, of innovatief. En misschien, vanwege die nostalgie, ook gemaakt voor de ouders die de serie met hun kinderen kijken. Op zich is dat natuurlijk geen probleem: de speelse materie van Dr. Seuss heeft na al die jaren nog steeds niet aan kracht ingeboet.
Greens Eggs and Ham S02, vanaf 8 april 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!