Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

God’s Favorite Idiot S01E01-02: verfrissend noch origineel

  •  
15-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
God's Favorite Idiot
Spijtig genoeg ontaarden de projecten van de tandem Melissa McCarthy en Ben Falcone steeds in matige humor en flauwe verhaallijnen.
Foto credits: Vince Valitutti / Netflix
‘Je straalt’ is een figuurlijke uitdrukking die ‘je ziet er goed uit’ betekent. Maar kantoormedewerker Clark (Ben Falcone) begint op een dag écht te glimmen als een gek, nadat hij in zijn achtertuin is geraakt door een bliksemschicht. Een week na dit incident merkt Clarks collega Amily (Melissa McCarthy) zijn aandoening op. Ze fluistert het meteen door aan haar collega’s. Die geloven haar eerst nog niet – want Clark straalt niet de hele tijd, maar af en toe. Totdat Clark – die Amily heeft uitgenodigd voor een date – tijdens een diner ineens weer begint op te lichten en andere restaurantgasten hem beginnen te filmen.
Wat volgt laat zich raden: Clark gaat viral. In een thriller of sciencefictionreeks was hij nu gekidnapt door de Amerikaanse overheid om te worden getest. Of hij zou fungeren als een soort testexperiment. Maar aangezien God’s Favorite Idiot een komediereeks is, gaat Clark zo goed als het kan door met zijn leven. Terwijl zijn collega’s proberen te achterhalen of hij misschien is gezonden door God. In de tweede aflevering blijkt dat inderdaad het geval: Clark heeft speciale krachten gekregen om de aanstaande Apocalyps te voorkomen. Dat zal vast een beproeving worden: erg slim oogt hij niet.
God's Favorite Idiot
Amily trouwens evenmin. McCarthy heeft er een sport van gemaakt om stompzinnige, schreeuwerige personages te spelen. Amily heette Emily maar raakte geïnspireerd door de film Amélie (2001) en veranderde haar naam, terwijl ze de film eigenlijk nooit zag. Ook gebruikt ze te veel drugs, noemt ze shotglazen ‘kleine drinkbekers’ om haar alcoholisme te maskeren, en rijdt ze rond op een driewieler terwijl ze andere stoepgebruikers de huid vol scheldt. Kortom, dit is de McCarthy die we krijgen als ze met haar man, Falcone (tevens showrunner), films en televisieseries maakt. Het resultaat is een weinig subtiele serie die je evenwel 'komedie-light’ mag noemen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
God's Favorite Idiot
‘Light’ omdat Falcone als scenarist een lichtgewicht is en ‘light’ omdat het eigenlijk steevast ontbreekt aan enige diepgang, sinds de twee Tammy (2014) maakten. God’s Favorite Idiot is een destillaat van The Office , met onder meer flauwe knipogen naar Dogma (1999). Op geen enkel moment oogt de komediereeks verfrissend of origineel.
God's Favorite Idiot S01, vanaf 15 juni 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!