Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Ginny & Georgia S02E01: uitsluitend kommer en kwel

  •  
05-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
154 keer bekeken
  •  
Ginny & Georgia S02
Waar is de humor en de fijne dynamiek tussen moeder en dochter gebleven?
Foto credits: Amanda Matlovich / Netflix
Het eerste seizoen van Ginny & Georgia werd al snel vergeleken met Gilmore Girls. Op zich niet vreemd: de dramedy draait om de relatie tussen een moeder en haar dochter. En de dochter gedraagt zich weleens volwassener dan de moeder. Maar Gilmore Girls werd nooit te soapy, en had ook altijd een luchtige kant. Dat kan over Ginny & Georgia in het tweede seizoen niet meer worden gesteld. Steeds meer is het melodrama gaan overheersen. Er valt in die zin weinig meer te lachen.
Terwijl Georgia (Brianne Howey) voor zichzelf koos en haar aanstaande huwelijk met burgemeester Paul (Scott Porter uit Friday Night Lights ), vluchtte Ginny (Antonia Gentry) aan het einde van vorig seizoen met haar halfbroertje Austin (Diesel La Torraca) naar haar vader Zion (Nathan Mitchell). Ginny kwam achter een aantal geheimen van haar moeder en was het bovendien zat dat Georgia niet de juiste prioriteiten stelde. Aan de andere kan wilde Georgia, die er al jaren alleen voor stond, eens ondervinden hoe dat voelt: gelukkig zijn. Eigenlijk lijkt ze het dan ook niet erg te vinden dat haar kinderen tijdelijk afwezig zijn.
Ginny & Georgia S02
Maar als Zion ze weer komt brengen met nieuws over Ginny (en dat wil Ginny eigenlijk voor zichzelf houden), dan eist Georgia de voogdij op. Niet omdat ze het beste voorheeft met haar kind(eren), maar uit rancune. Tijdens zo’n scène is het duidelijk wie er het kind (de moeder) is en vice versa. Het is alleen spijtig dat er aan het gekibbel en de jaloerse blikken vooralsnog geen einde komt. Het is vrijwel uitsluitend kommer en kwel aan het begin van het tweede seizoen. Terwijl het juist die spetterende dynamiek tussen de twee hoofdpersonen was die het eerste seizoen zo interessant maakte.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Ginny & Georgia S02
Het zal evenwel niet de eerste keer zijn dat televisiemakers in de soapval trappen. Smeuïger en dramatischer staat echter niet gelijk aan beter. En de flashbacks naar de vroege kindertijd van Ginny, toen Georgia nog optimistisch oogde als jonge moeder, beginnen ook irritant te worden. Hoewel het niet lang meer lijkt te duren voordat de charlatan die de zuiderling is opnieuw zal worden ontmaskerd. Kennis en privédetective Gabriel (Alex Mallari Jr.) is Georgia nog steeds op het spoor.
Ginny & Georgia S02, vanaf 5 januari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!