Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Ghislaine Maxwell: Filthy Rich: prima aanvulling op eerdere reeks

  •  
25-11-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
281 keer bekeken
  •  
Ghislaine Maxwell: Filthy Rich
Documentaire toont de gebeurtenissen rondom zedendelinquent Jeffrey Epstein ditmaal vanuit het perspectief van zijn belangrijkste handlanger.
Foto credits: Netflix
De aanhouder wint. De belangrijkste stemmen die in deze nieuwe documentaire over Ghislaine Maxwell – de rechterhand van zedendelinquent en miljardair Jeffrey Epstein – zijn die van de getuigen die voor de camera uit de doeken doen welke verschrikkingen ze hebben meegemaakt onder Maxwells bewind. Zij zorgen er op dappere wijze voor, nadat Epstein zelfmoord pleegt, dat de focus in het gerechtelijk onderzoek wordt verlegd naar Maxwell. De rest is geschiedenis; ze werd veroordeeld tot 20 jaar cel.
Maar heeft Ghislaine Maxwell: Filthy Rich iets nieuws te bieden? Nee, maar de documentaire is wel een prima aanvulling op het eerdere vierluik ( Jeffrey Epstein: Filthy Rich ) dat in 2020 al bij Netflix verscheen. Ditmaal laten de makers de feestjes, de manipulatieve technieken en andere schandalen zien vanuit het perspectief van Maxwell. Fascinerend is bijvoorbeeld dat Maxwells vader een schuinsmarcheerder was die zijn vrouw veronachtzaamde en met jonge vrouwen flirtte. Als vaderlief Robert komt te overlijden – na een dubieuze val van zijn jacht, in 1991 – dan zoekt Maxwell simpelweg naar een surrogaat.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Ghislaine Maxwell: Filthy Rich
Die vindt ze in Epstein. Ghislaine Maxwell: Filthy Rich schakelt zo voortdurend tussen heden en verleden. Om te eindigen in 2020, tijdens de veroordeling van Maxwell. Dat was nog een hele kluif, vertellen ook advocaten van slachtoffers. Een van de meest nijpende getuigenissen is die van een slachtoffer dat uitlegt dat Maxwells advocaat voortdurend twijfel probeerde te zaaien over het vermeende seksueel misbruik van Maxwell. Want: wat is dat nu precies? Daar ging de rechter dus niet in mee. Het verhaal eindigt in die zin enigszins – en dat is misschien een uitzondering in true-crime-series – met een stukje gerechtigheid.
Ghislaine Maxwell: Filthy Rich, vanaf 25 november 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!