de Lagarde

Ganglands S01E01-03: solide Franse misdaadserie

  •  
25-09-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
129 keer bekeken
  •  
Ganglands
Door een ongelukkige diefstal vinden jonge criminelen zich midden in een drugsoorlog. Om eruit te komen krijgen ze hulp van een ervaren dief.
In de Franse zesdelige serie Ganglands vliegen niet alleen de kogels je om de oren, maar ook de plottwists. Hoewel de verschillende verhaallijnen niet al te ingewikkeld in elkaar verweven zijn, hebben de meeste personages een eigen agenda die zorgt voor verraad en ietwat voorspelbare wendingen.
De actiethriller (originele titel: Braqueurs: La Serie) volgt Liana en Mehdi, die proberen om Shaïnez te bevrijden uit handen van een drugsbaron. Shaïnez (Sofia Lesaffre) is ontvoerd, nadat zij en haar vriendin Liana bij een overval acht kilo coke in handen kregen zonder dat ze dit van tevoren wisten. Mehdi (Sami Bouajila) is Shaïnez’ oom, die een zeer ervaren crimineel blijkt te zijn. Hij maakt een deal met drugsbaron Saber dat hij de drugs terugvindt in ruil voor zijn nichtje.
Ganglands
Saber (Salim Kechiouche) heeft uiteraard andere plannen: hij wil dat Mehdi 300 kilo coke van de drugsbaas in Antwerpen steelt. Dit tegen de zin in van zijn vader (Hassan), die vanuit het buitenland het drugskartel in de gaten houdt. Zijn rechterhand is overigens niet zijn zoon, maar  zijn nichtje Sofia (Nabiha Akkari), die op haar beurt Saber een oor probeert aan te naaien.
Ganglands
Ganglands weet de aandacht vast te houden door de vuurgevechten te combineren met een solide verhaal. Hoewel het drama fictief is laat het ook een realistische wereld zien, waarin de onderwereld van georganiseerde misdaad steeds vaker bovenkomt. Eén waarin ook jonge, niet-zware criminelen zich ongevraagd in drugsoorlogen vinden.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Ganglands
De serie is gebaseerd op de film Braqueurs en werd bedacht door Julian Leclercq, die ook de film maakte, en Hamid Hlioua.
Ganglands S01, vanaf 24 september 2021 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!