Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Game of Thrones schroeft tempo op

  •  
24-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2218422044
De oorlog in Game of Thrones lijkt al snel los te gaan barsten. Volgens de castleden ligt het tempo in seizoen zeven een stuk hoger.
Tegenover Entertainment Weekly verklapten Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) en Kit Harington (Jon Snow) dat de kijkers een achtbaanrit kunnen verwachten. Coster-Waldau vertelt over de scripts: 'Dingen waar vroeger een heel seizoen over gedaan werd, nemen nu een enkele aflevering in beslag.' Volgens Harington schakelt de serie een versnelling hoger: 'Nu we bijna aan het einde zijn, versnelt alles. Het tempo ligt vele malen hoger dan we gewend zijn van de voorgaande seizoenen.' Volgens showrunner Dan Weiss heeft dat niet te maken met het beperkte (zeven stuks) aantal afleveringen: 'Het is een gevolg van de aanstaande oorlog. We bouwen al zes jaar naar bepaalde conflicten toe en naarmate deze dichterbij komen moeten de personages uit noodzaak steeds sneller handelen.'
Het zevende seizoen van Game of Thrones gaat op 16 juli van start op HBO. In 2018 wordt de serie afgesloten met een achtste seizoen, dat zal bestaan uit slechts zes afleveringen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!