Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Game of Thrones-finale breekt kijkcijferrecord

  •  
29-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
GoT
Afgelopen zondag keken er maar liefst 16,5 miljoen mensen in Amerika naar de finale van Game of Thrones.
Daarmee is The Dragon and The Wolf de best bekeken aflevering uit de geschiedenis van de serie. De vorige aflevering Beyond the Wall , die overigens al voor de uitzending op tv uitlekte op internet , werd volgens HBO door 10,2 miljoen Amerikanen bekeken. Vorige jaar scoorde de finale van het zesde seizoen 'slechts' 8,9 miljoen kijkers, een aantal waar de opener van seizoen zeven met 10,1 miljoen kijkers direct overheen ging. De afleveringen van seizoen zeven bleven vervolgens maar records breken en niet alleen met de kijkbeurten op de avond van de uitzending. Bij elkaar opgeteld (live en on demand) trok elke aflevering van het zevende seizoen van Game of Thrones uiteindelijk gemiddeld 31 miljoen kijkers. Daardoor is de serie wat betreft populariteit The Walking Dead op AMC inmiddels voorbijgestreefd.
Het is nog niet bekend wanneer het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones in première gaat. HBO komt ondertussen alvast met een zevendelige serie over de productie van het afgelopen seizoen, waarvan je de eerste aflevering hieronder kunt bekijken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!