Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

FX geeft premièredatum en promo van Legion vrij

  •  
07-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
LEGION - Pictured: Dan Stevens as David Haller. CR: Chris Large/FX
De X-Men-serie Legion gaat op 8 februari in première bij FX. De bekendmaking van de releasedatum ging gepaard met een nieuwe promo.
Legion gaat over David Haller, een schizofrene man en in de X-Men - stripboeken tevens de zoon van Charles Xavier. Haller zit vast in een psychiatrische inrichting, maar komt erachter dat al zijn waanbeelden en hallucinaties best wel eens tot de werkelijkheid zouden kunnen behoren. Het personage wordt gespeeld door Dan Stevens (Downton Abbey), volgend jaar in de bioscoop te zien als het beest in de live-action vertelling van Beauty and the Beast. Bijrollen in Legion zijn er voor Aubrey Plaza (Parks and Rec), Rachel Keller (Fargo), Jean Smart (24) en Jemaine Clement (Flight of the Conchords). De serie werd bedacht door Noah Hawley, eerder al succesvol op FX met Fargo. Achter de schermen zijn onder andere Lauren Shuler Donner, Bryan Singer en Simon Kinberg betrokken als producenten, maar Legion staat wel helemaal los van de X-Men-bioscoopfilms. In Nederland zal de serie straks worden uitgezonden door Fox.
Waar bijna alle verfilmingen van DC Comics te zien zijn op The CW, zijn de tv-series van Marvel Comics te vinden op veel verschillende zenders. Netflix heeft onder meer Luke Cage , Daredevil en Jessica Jones, Agents of SHIELD op ABC krijgt straks gezelschap van The Inhumans en Hulu werkt aan Runaways.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!