Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Full Circle S01E01-02: zinderende thrillerreeks

  •  
13-07-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2998 keer bekeken
  •  
claire-danes-zazie-b_64a52c7f3ed47

© Max

Het nieuwe project van Steven Soderbergh draait om een kidnapping die ernstige implicaties heeft voor een uiteenlopende groep New Yorkers. 

Na de uitstekende televisiereeks Mosaic (2017) slaan scenarist Ed Solomon en filmmaker Steven Soderbergh opnieuw de handen ineen. Dat betekent dat de verwachtingen hoog zijn, en die lost Soderbergh in de eerste twee afleveringen moeiteloos in. Full Circle is precies wat je van de man die onder meer bekend is van de klassieker Traffic (2000) kan verwachten: een onderhoudende, broeierige thriller. Het verhaal speelt zich af in New York, waar los van elkaar staande personages nietsvermoedend hun levens leiden. Totdat Solomon hun levenspaden vakkundig laat kruisen.

Zo maakt de kijker kennis met een welgesteld echtpaar (Claire Danes speelt Sam; Timothy Olyphant vertolkt Derek), een louche maffioso (Jharrel Jerome speelt Aked) en een politieagent (Zazie Beetz). Wanneer de zoon van het echtpaar door een groep waar Aked bij betrokken is wordt ontvoerd dan begint de bal te rollen. Al snel loopt van alles in de soep. Vervolgens laveert het verhaal van Guyana (waar kennelijk drugs vandaan komt, en waar de roots van twee protegés van Aked liggen) naar de New Yorkse elite. Ook is er een rol weggelegd voor CCH Pounder (The Shield), die een schurk speelt die zich heeft verdiept in zwarte magie.

cch-pounder

© Sarah Shatz

Full Circle is een slowburner: het duurt even voordat de serie op gang komt. In de tussentijd trakteert Soderbergh de kijker op een treffende dwarsdoorsnede van New York. Een stad waar mensen als Sam en Derek graag negeren dat mensen als Aked bestaan. Een gesegregeerde stad, waar de rijke mensen in het centrum wonen en de arme mensen eromheen. Het is geen verrassing dat Soderberghs nieuwste project ook een vorm van maatschappijkritiek is. Misschien wel op de wijze waarop de witte middenklasse is ingedut. Niettemin gaat het de filmmaker in beginsel altijd om de kijker te onderhouden: daar slaagt Full Circle zonder meer in.

Deze nieuwe, zinderende reeks kan weleens een zomerhit worden.

Full Circle, vanaf donderdag 13 juli 2023 wekelijks twee afleveringen bij HBO MAX

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!