Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Fox bestelt pilot van The Passage

  •  
30-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3654399677
Zender Fox is bezig met een nieuw vampierdrama: het boek The Passage van Justin Cronin krijgt een televisieversie.
De proefaflevering kreeg alvast groen licht van de zender. Het scenario werd geschreven door Elizabeth Heldens (Friday Night Lights) en Matt Reeves (Felicity). Reeves heeft al ervaring met vampiers. Hij was eerder verantwoordelijk voor de Amerikaanse remake van de Zweedse horrorfilm Let Me In, dat zender TNT onlangs weer opnieuw probeerde te adapteren voor televisie. The Passage is het eerste deel uit een door Cronin geschreven trilogie. In het boek worden verschillende terminaal zieke patiënten in Zuid-Amerka gebeten door vleermuizen, waarna ze op onverklaarbare wijze weer genezen. De Amerikaanse overheid onderwerpt ze aan een aantal experimenten, maar dat gaat gruwelijk fout en resulteert uiteindelijk in een wereldwijde vampierplaag. De trilogie speelt zich af over verschillende decennia en volgt een jonge vrouw genaamd Amy, die de toekomst van het menselijk ras veilig moet stellen.
Vampiers zijn nog steeds populair op televisie. Zo is The CW is momenteel bezig met een tv-adaptatie van de film The Lost Boys en het netwerk werkt aan een spin-off van The Vampire Diaries , dat bijna ten einde is. Daarnaast probeert Anne Rice een tv-adaptatie van The Vampire Chronicles van de grond te krijgen.
Update: The Passage is vanaf 29 januari wekelijks om 21.00 uur te zien op Fox. Bekijk ook de trailer voor de serie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!