Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Four Lives S01: een vernietigend portret van de politie

  •  
05-01-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
675 keer bekeken
  •  
Four Lives
Stephen Merchant is ijzingwekkend als de Engelse seriemoordenaar die vier jonge mannen ombracht.
Foto credits: BBC
Tussen 2014 en 2015 werden Anthony Walgate (23), Gabriel Kovari (22), Daniel Whitworth (21), en Jack Taylor (25) gedrogeerd, verkracht en vermoord in Barkey, Londen. De Britse dramaserie Four Lives is een aangrijpende (en woede opwekkende) vertelling over de onderzoeken naar hun moorden en de impact daarvan op de nabestaanden.
Waar de waargebeurde serie The Investigation juist subliem politiewerk laat zien, laat Four Lives op een indrukwekkende manier zien hoe de politie schrijnend kan falen in hun onderzoeken en in hun omgang met nabestaanden van slachtoffers. De vier jonge mannen waren het slachtoffer van seriemoordenaar Stephen Port, die in de media bestempeld werd als de ‘Grindr-moordenaar’. Stephen Merchant ( The Office ) geeft op ijzingwekkende wijze gestalte aan Port, die zijn speelgoedauto’s met meer respect behandeld dan mensen.
Four Lives
Four Lives introduceert in drie afleveringen steeds kort de slachtoffers en volgt daarna de familie en andere nabestaanden tijdens het onderzoek naar hun dood. Vooral Tim Preston als modestudent Anthony en Jakub Švec als de zachtaardige Slowaakse Gabriel laten een blijvende indruk achter.
Four Lives
Het verhaal volgt met name Sarah Sak (Sheridan Smith), de moeder van Anthony, die aan het einde van de serie te horen krijgt dat zij al die tijd gelijk had. Niet alleen moet zij de agenten die op de zaak zijn gezet constant verbeteren in het uitspreken van haar zoons naam; zij en haar familie hebben ook nog nooit de familierechercheur in het echt ontmoet. De manier waarop de Metropolitan politie omgaat met de nabestaanden is net zo ijzingwekkend als de seriemoordenaar in de serie. De meeste van de politiedialogen zitten vol homofobe ondertonen en desinteresse naar de slachtoffers.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Four Lives
‘There’s a reason that gay people need the respect and the protection of the police.’ In december 2021 hebben gerechtelijke onderzoeken naar de dood van de vier slachtoffers uitgewezen dat de fundamentele tekortkomingen van de Metropolitan politie waarschijnlijk hebben bijgedragen aan drie van de vier moorden. Four Lives geeft de empathie, interesse en moeite aan de slachtoffers en nabestaanden die zij van de politie niet kregen, maar wel verdienden.
Four Lives S01, vanaf 3 januari 2022 dagelijks op BBC One
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!