Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

For Heaven’s Sake S01E01-03: luchtige Canadese true crime

  •  
27-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
132 keer bekeken
  •  
For Heaven’s Sake
Een komiek gaat samen met z’n boezemvriend op zoek naar de verklaring voor een bijna 90 jaar oud familiemysterie.
Foto credits: Paramount
De betovergrootoom van de Canadese komiek en documentairemaker Mike Mildon, Harold Heaven, verdween in de herfst van 1934 op mysterieuze wijze in de buurt van zijn blokhutje in het landelijke Haliburton in de Canadese staat Ontario. Zijn lichaam werd nooit gevonden. In For Heaven’s Sake gaat Mildon, met hulp van zijn boezemvriend Jackson Rowe – met wie hij normaliter komedievideo’s maakt – op zoek naar de ware toedracht. De eerste vraag die rijst is logischerwijs: wat valt er nog te vertellen over een vermissing van bijna 90 jaar oud? Welnu, meer dan je zou denken: in de eerste aflevering laten Mildon en Rowe al zien dat ze beschikken over een dik dossier vol feiten en getuigenissen.
Dat is overigens geen verrassing: de verdwijning van Heaven houdt de Heaven-familie al decennia in zijn greep. Tijdens familiebijeenkomsten wordt er naarstig over gespeculeerd. Pleegde hun familielid zelfmoord? Werd hij vermoord? Dat eerste lijkt twijfelachtig omdat Heaven op de dag dat hij verdween zijn olielamp aan had laten staan – ook zijn er andere bewijzen die erop duiden dat hij door een spontane omstandigheid zijn huis uit moest. Wel stuiten de makers op een gegeven moment op mensen die mogelijk een motief hadden om Heaven te vermoorden. For Heaven’s Sake is ondanks deze serieuze vondsten niettemin vooral een bij vlagen geestige familiekroniek.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
For Heaven’s Sake
De toon die Mildon en Rowe kiezen laat zich in die zin omschrijven als luchtig. Zo geven ze hun jonge neefje tijdens zijn interview – alle familieleden passeren de revue en mogen hun zegje doen over de zaak – een biertje wanneer blijkt dat zijn ouders niet thuis zijn. Boven alles is For Heaven’s Sake het toonbeeld van hoeveel er van een mens overblijft, ook als dat mens zelf niet te vinden lijkt.
For Heaven’s Sake, vanaf 27 juli 2022 bij Ziggo Movies & Series
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!