Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Follow the leader: Full(er) House

  •  
07-12-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Fuller House
Wie zijn toch die artiesten die de opening van onze favoriete tv-series verzorgen? In deze reeks artikelen kijken we naar de bands, zangers en zangeressen die de leaders zongen. Deel 51: Jesse Frederick en Carly Rae Jepsen, bekend van Full House en Fuller House.
Het is een van de bekendste sitcoms aller tijden: Full House. Tussen 1987 en 1995 is het de springplank voor de carrières van de Olsen Twins en Bob Saget, in hun rollen als Michelle en Danny Tanner. En vorig jaar was daar ineens de spin-off, Fuller House. Saget keerde terug, de Olsens niet. En ook de intromuziek keerde terug, zij het in een iets andere vorm.
Het oorspronkelijke intronummer is afkomstig van Jesse Frederick, die het nummer zingt en samen met Bennett Salvay schrijft. De track, genaamd ‘Everywhere you look’, is typisch Amerikaans en typisch jaren 80: vrolijk, catchy en familievriendelijk – net als de serie zelf. Net verrassend ook: Frederick heeft in 1987 al de nodige tv-soundtracks op zijn naam staan, waaronder Perfect Strangers en Valerie’s Family. Na het succes van Full House schrijft hij ook nog eens de muziek voor Family Matters.
En wanneer Full House in 2016 terugkeert, kiest men ervoor om ‘Everywhere you look’ wederom te gebruiken. Maar deze keer is het niet Frederick die de zang verzorgt, maar een ster uit de YouTube-generatie: Carly Rae Jepsen. De zangeres breekt in 2012 door met de ultieme oorwurm ‘Call me maybe’, een nummer dat inmiddels al meer dan een miljard (!) views op YouTube heeft.
En wat blijkt: Jepsen blijkt opgegroeid te zijn met de originele versie van Full House. ‘De serie is min of meer mijn jeugd,’ vertelt ze aan Rolling Stone. ‘Als ik vroeger met m’n ouders onderweg naar de camping was en vroeg hoe lang het nog duurde, zeiden ze: “Nog drie Full Houses!” Dan wist ik het precies.’ De zangeres is dan ook zo blij met het verzoek om een nieuwe versie van het intronummer in te zingen, dat ze waarschuwingen vanuit haar management naast zich neer legt. ‘Mijn team zei dat ik hier geen tijd voor heb. Ik zei: “Hier maken we tijd voor! Al moet ik het midden in de nacht opnemen.”’
Als extraatje wordt Jepsen ook nog eens begeleid door een team met grote namen. Tijdens de opnames is de originele schrijver van het nummer aanwezig (‘maar goed dat ik dat niet van tevoren wist’) en wordt het nummer geproduceerd door Butch Walker, die eerder met Taylor Swift en Pink samenwerkte. ‘Ik kon niet wachten om die studio in te gaan en deze geweldige elementen te combineren,’ vat Jepsen samen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!