Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Florida Man S01E01: geestige en spannende neo noir in de zonneschijn

  •  
13-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1870 keer bekeken
  •  
Florida Man
Édgar Ramirez speelt met overtuiging een oud-agent die noodgedwongen op zoek moet naar een gangsterliefje in de broeierige Amerikaanse staat Florida.
Foto credits: Jackson Lee Davis / Netflix
‘Het begon allemaal met goud in een vis en een leugen.’ Oud-politieagent Mike Valentine (Édgar Ramirez) vertelt tijdens een bijeenkomst van gokverslaafden hoe hij ooit in de ban raakte van gokken. En hoe zijn leven ontspoorde. Een jaar later staat hij in een kluswinkel een van zijn groepsgenoten uit de openingsscène te bedreigen. De arme man is gangster Moss Yankov (Emory Cohen) geld schuldig en Valentine werkt tegenwoordig als de rechterhand van de maffioso. Op die manier kan hij zijn schuld weer terugbetalen. De scène ontaardt in een achtervolging waarbij de gokverslaafde struikelt en op akelige wijze zijn been breekt. Valentine reageert laconiek: ‘Je moet niet boos op mij zijn, maar op jezelf.’
Het is een van de lessen uit de therapie die hij met de man volgde. Een les die min of meer bewaarheid wordt in Florida Man , want Valentine is voortdurend kwaad op zichzelf maar weet zichzelf ook maar moeilijk te herpakken. Als hij, hij woont aan het begin van de reeks in Philadelphia, het gangsterliefje van Yankov (gespeeld door Abbey Lee uit Old ) moet traceren in Florida, dan loopt de boel nog meer uit de hand. In ruil voor 50.000 dollar wil Valentine de klus in opdracht van zijn baas wel klaren, maar eenmaal aanbeland in de Sunshine State blijkt de blondine te zijn vermoord. Althans, zo lijkt het.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Florida Man
Ook blijkt dat Valentine afkomstig is uit Florida, waar zijn familie nog steeds woont. De staat staat bekend als moerasachtig en de hoofdpersoon, die dankzij zijn driften alles verloor, zakt geleidelijk weg in de spreekwoordelijke zompigheid. Het resultaat is een vermakelijke neo noir, gesitueerd op een plek die zich laat omschrijven als wanstaltig amusementspark meets jungle. Showrunner Donald Todd, die eerder al zijn komisch talent etaleerde bij komedieseries als Ugly Betty , vermengt in Florida Man scherpe humor met spannende intriges. En Ramirez heeft intussen met zijn imposante staat van dienst, kijk ook eens Carlos (2010) ,  al laten zien dat hij politieagenten en criminelen kan spelen. Of criminele politieagenten.
Dat doet hij moeiteloos, net zoals hij Mike Valentine bijna uit zijn mouw lijkt te schudden.
Florida Man S01, vanaf 13 april 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!