Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Flikken Maastricht S17E01: wijk nooit te veel af van de formule

  •  
16-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1029 keer bekeken
  •  
Flikken Maastricht S16
Wie Flikken Maastricht kijkt, weet precies wat-ie krijgt. Die gouden regel geldt ook in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen.
Foto credit: William Rutten / AVROTROS
De essentie van een politieserie is eigenlijk altijd hetzelfde: agenten of rechercheurs moeten een zaak oplossen. En eens in de zoveel tijd belanden de helden in een erg penibele of levensbedreigende situatie. In een ensembleserie, die draait om een heel team van dienders, wil er nog weleens iemand het leven laten of de groep verlaten.
Maar, zonder verder iets te spoilen: is er ook maar één fan die gelooft dat megaschurk Eddie na de cliffhanger van afgelopen seizoen daadwerkelijk een kogel door het hoofd van Eva van Dongen (Angela Schijf) zal jagen? Het zou een bijzonder duistere turn of events zijn in de AVROTROS-serie die de kijker over het algemeen toch met een tamelijk gerust gevoel naar bed stuurt.
Eddie Wijnberg (Tygo Gernandt) bleek het afgelopen seizoen een boos genie met een flinke personal grudge tegen de twee Flikken-helden en nog een aantal hotemetoten binnen politie en justitie die inmiddels allemaal het loodje hebben gelegd. De makers bouwden de verhaallijn zorgvuldig op en de aftrap van de nieuwe reeks van dertien weken rondt het plot ten dele af – de zaak voert onze helden zelfs naar het buitenland.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
In de preview van de tweede aflevering lijkt bovendien duidelijk te worden dat de zaak zeker voor Floris Wolfs (Victor Reinier) nog een staartje gaat krijgen - al het bewijs dat hem als verdachte in het vizier bracht, is niet zomaar verdwenen. Een andere kwestie die over het seizoen heen werd getild, de aantijgingen aan het adres van agent Romeo Sanders (Sergio Romero IJssel) die in een stalkerzaak te intiem werd met het slachtoffer, lijkt na aflevering 1 wel te zijn afgesloten.
Het is vooral interessant om te zien wat de makers de komende tijd met de verhaallijn rond Wolfs gaan doen en in hoeverre ze de twee helden écht in gevaar willen brengen. Voorlopig staat er nog minimaal één seizoen op de rol; in 2024 zal de achttiende reeks van Flikken Maastricht op televisie te zien zijn, een absoluut record in de Nederlandse televisiegeschiedenis. Als team Flikken niet te veel afwijkt van de geijkte formule, zal de populariteit onverminderd hoog blijven. En dan zou de NPO gek zijn om deze vertrouwde kijkcijferhit niet nog wat extra seizoenen te gunnen.
Flikken Maastricht S17, vanaf 17 februari 2023 wekelijks op NPO 1 en wekelijks een aflevering vooruit te kijken op NPO Plus
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!