Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Flikken Maastricht S16E01: de kaarten zijn geschud voor een sterk seizoen

  •  
08-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
120 keer bekeken
  •  
Flikken Maastricht
Een aantal schokkende plottwists kunnen het fundament leggen voor een ijzersterk seizoen.
Foto credit: AVROTROS / Mark de Blok
Let op : recensie bevat milde verwijzingen naar spoilers
Journalisten mochten, net als afgelopen jaar, niet van tevoren de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de langstlopende Nederlandse dramaserie in de geschiedenis zien. Vrijdagavond werd duidelijk waarom: fans bejubelden online massaal de keuze om de kaarten zoals ze lagen na de vorige seizoensfinale - waarin Van Dongen (Angela Schijf) en Wolfs (Victor Reinier) een explosie in de rechtbank wisten te voorkomen - flink te schudden.
De keuze van AVROTROS om nog meerdere seizoenen te bestellen betaalt zich uit: producent Rolf Koot en zijn team lijken wederom te investeren in langere plotlijnen. In de eerste aflevering ligt de bodycount opvallend hoog - de opbouw van één moord is zo knap dat deze niet in Final Destination zou misstaan. Er wordt een populaire schurk geïntroduceerd en op het bureau vindt een flinke doorstroming plaats die onder meer de relatie tussen Van Dongen en Wolfs op een ander niveau brengt.
Flikken Maastricht
Natuurlijk is het stramien van Flikken Maastricht na zestien jaar wel bekend. Maar tegelijkertijd is het oprecht bewonderenswaardig dat de 163e aflevering toch blaakt van de energie. Dat is mede te danken aan de actuele thema's die worden aangesneden in de eerste afleveringen. Nadat in seizoen 15 een pest-affaire tot een dramatische climax kwam, passeren dit jaar al direct de problemen rond huiselijk geweld, illegale jongensprostitutie en de ouderenzorg de revue. In die laatste zaak is trouwens een prachtige rol weggelegd voor veteraan Bruni 'Helen Helmink' Heinke, die voor het eerst in vijf jaar weer in een televisieserie te zien is.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Flikken Maastricht
Het lijkt erop dat Flikken Maastricht ook dit jaar de hoge verwachtingen waar gaat maken. Al is het tegelijkertijd de vraag of de boog rond de grote bad guy niet te lang wordt gerekt - in genreklassiekers als CSI of Criminal Minds bleven dit soort lispelende gekken die achter hun computerscherm snode plannen smeedden soms ook net te lang hangen.
Flikken Maastricht S16, vanaf 7 januari 2022 wekelijks op NPO 1 en NPO Start, en tevens wekelijks vooruit te kijken op NPO Plus
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!