Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Flavors of Youth: teerhartige coming-of-age anime

  •  
05-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Flavors of Youth
Flavors of Youth stimuleert de eetlust, maar is een weinig memorabele hymne op ongerepte begeertes.
Een eitje, verse champignons, een geurige bouillon, en perfect gegaarde noedels. Een jonge ziel start, vergezeld door zijn oma, elke ochtend in een familiecafé de dag met een kom dampende perfectie. Het bereidingsproces wordt gevat in close-ups waarin zonder twijfel wordt bevestigd dat liefde door de maag gaat. Als het geadoreerde en hevig aanbeden etablissement, dat wordt gerund door een gelukkig echtpaar, ineens verdwijnt, dan zijn de rapen gaar. Oma gaat dood en de jonge ziel moet noodgedwongen, zoals het leven betaamt, volwassen worden. Met weemoed kijkt hij terug naar de tijd dat zijn bestaan nog onschuldig was; noedels voorhanden en zijn oma springlevend.
Het in China gesitueerde Flavors of Youth is een drieluik waarin telkens de aankomende volwassenheid wordt gevierd, evenals de Chinese en Japanse culinaire affectie. Die twee zaken zijn in deze anime, en in de Aziatische leefwereld, natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Eten is liefde, liefde is eten, en gecombineerd vormen liefde en eten een subliem verbond. In het eerste verhaal, getiteld ‘De smaak van de rijstnoedels van vroeger’, zien we nostalgisch China. In het tweede verhaal, ‘De Kleine Modeshow’, mijmert een model over haar toekomst, wanneer haar schoonheid enigszins lijkt weggeëbd. In het derde verhaal, ‘Liefde in Shanghai’, proclameren twee teerbeminden de liefde aan elkaar via ingesproken cassettebandjes.
6264.w1920.0.bf72527
De romantische ingrediënten zijn in deze drie korte en teerhartige films gelardeerd met zoetgevooisde pianomuziek en jeugdige onbevangenheid. Het filmisch gerecht dat ten langen leste wordt opgediend is licht verteerbaar, en zal men snel uit het oog en uit het hart verliezen, net als de kalverliefdes die in de drie verhalen worden bezongen. Flavors of Youth stimuleert de eetlust, maar is een weinig memorabele hymne op ongerepte begeertes.
Flavors of Youth, vanaf 4 augustus 2018 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!