Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Flatbush Misdemeanors S01E01-03: rauw en waarachtig

  •  
31-05-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Flatbush Misdemeanors
Twee jonge mannen proberen te overleven in New York City in uit het leven gegrepen komediereeks.
Foto credits: ViacomCBS
Twee jonge mannen proberen in Flatbush Misdemeanors – de titel verwijst naar de New Yorkse in het stadsdeel Brooklyn gelegen buurt – te overleven in een miljoenenstad. Aspirant-schilder Kevin (Kevin Iso) werkt als bezorger en baliemedewerker bij een rotizaak; Dan (Dan Perlman) geeft les op een school waar probleemkinderen de wandelgangen vullen. De twee, die een appartement delen, moeten elke maand hun verdiensten bij elkaar schrapen om de huur te kunnen betalen. Totdat zich een nieuw probleem aandient en Kevin wordt bedreigd door een gangster. Dans baan komt hierdoor ook in gevaar: het nichtje van de bad guy zit bij hem in de klas.
Opvallend aan deze rauwe komediereeks is dat Kevin en Dan het zich laten overkomen. New York wordt afgespiegeld als een soort draaimolen: wie er niet op springt, blijft aan de zijlijn staan en zal uiteindelijk op straat belanden. De twee springen er dus wel op, maar doen vervolgens niet erg hun best om erop te blijven zitten. Dan wil eigenlijk meer uit het leven halen, en wil bijvoorbeeld graag daten met de conrector van de scholengemeenschap waar hij werkt. Hij is echter bang voor een afwijzing. Kevin weet dat als hij het wil maken als kunstschilder, dat hij daar dan meer tijd in zal moeten steken.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Flatbush Misdemeanors
Beide personages vermijden liever het conflict, ook het conflict met hunzelf. Dan en Kevin zijn van die types die hopen dat er op een dag iemand bij hun aanbelt met een prachtige propositie; waar ze zelf niets voor hoeven te doen. Iso en Perlman, die de serie bedachten, spelen in die zin twee weifelende millennials, die graag de weg van de minste weerstand kiezen. Maar die weg leidt, ironisch genoeg, wel tot ongelukkige en soms ook zeer tenenkrommende situaties, die uit het leven gegrepen lijken. Flatbush Misdemeanors is dan ook een van de meest waarachtige kronieken van New York sinds lange tijd.
Flathbush Misdemeanors S01, vanaf 1 juni 2022 bij Ziggo Movies & Series L en XL
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!