Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Firefly-acteur Ron Glass (71) overleden

  •  
28-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
1642711535
Ron Glass is afgelopen zaterdag op 71-jarige leeftijd overleden.
Glass maakte in 1973 zijn televisiedebuut en werd twee jaar later gecast als detective Ron Harris in de sitcom Barney Miller. De serie liep tussen 1975 en 1982 en leverde hem een Emmy-nominatie op. Eerder dit jaar overleed ook Godfather-acteur Abe Vigoda, één van zijn tegenspelers in Barney Miller. Bij het wat jongere publiek is Glass echter vooral bekend als de gelovige Derrial Book, het morele kompas tussen de ruimtepiraten in Firefly. De door Joss Whedon (Buffy, The Avengers) bedachte sf-serie werd in 2002 al na elf afleveringen van de buis gehaald, tot grote onvrede van de trouwe fans. Glass zou zijn rol later echter nogmaals oppakken voor de Firefly-speelfilm Serenity uit 2005. Whedon reageerde direct op het overlijden van Glass via social media en ook oude Firefly-collega’s als Nathan Fillion en Alan Tudyk betuigden steun.
Recentelijk speelde Glass gastrollen in series als CSI, Agents of S.H.I.E.L.D. en Major Crimes. De exacte toedracht van zijn dood is niet bekend gemaakt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!