Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Finse tv-hit Mental vanaf 17 april op NPO 3

  •  
19-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
Mental
De komische dramaserie (tevens bekend als Sekasin) werd in Finland door bijna drie miljoen mensen bekeken.
En dat is een behoorlijk aantal, aangezien Finland iets meer dan vijf miljoen inwoners telt. De serie bleek met name populair bij jongeren onder de 24 jaar. Mental volgt vier jonge mensen met een serieuze aandoening in een psychiatrisch ziekenhuis: drie van de patiënten probeerden zichzelf van het leven te beroven en één van hen kampt met een drugsverslaving. De behandelingen lijken te helpen, maar al snel wordt duidelijk dat vriendschap het allerbeste medicijn is. Maar wat gebeurt er wanneer je als patiënt weer buiten de deuren van het ziekenhuis staat? Wat Mental uniek maakt is het feit dat de serie werd geschreven in samenwerking met mensen die in het echte leven kampen met een psychische aandoening. De personages zijn weliswaar fictief, maar de scripts zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen.
Metal is vanaf 17 april elke dinsdag om 22.35 uur te zien op NPO 3. De serie wordt door de NPO uitgezonden in het kader van de week van de depressie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!