Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filthy Rich S01E01: wie is het smerigst?

  •  
15-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
Filthy Rich
Kim Cattrall speelt een gewiekste en venijnige televisiedominee van wie de overleden echtgenoot drie buitenechtelijke kinderen blijkt te hebben.
Foto credit: Justin Stephens / Fox
Samantha (Kim Cattrall) was misschien wel de grootste reden om Sex and the City te kijken en het is spijtig dat Cattrall niet onderdeel wilde zijn – naar verluidt kwam ze er financieel niet uit met de makers - van de reboot die nog niet te zien is in Nederland. Maar wie smacht naar een flinke dosis van de actrice kan prima terecht bij Filthy Rich : een dramedy over de godvruchtige televisiedominee Margaret Monreaux (Cattrall), die er na het overlijden van haar echtgenoot Eugene (Gerald McRaney) achterkomt dat hij drie buitenechtelijke kinderen heeft, mét alle drie een plekje in zijn testament.
Margaret en haar kinderen hebben echter een godsvermogen bij elkaar geharkt met hun gepreek op de buis en zijn niet van plan om hun centen te delen met Eugene’s kinderen. En die kids blijken ook nog eens 'tuig' te zijn: een wietverbouwer, een MMA-vechter en een sekswerker. Maar Filthy Rich draait natuurlijk om de vraag: wie is er nu smeriger? De drie buitenechtelijke kids die met arbeid hun brood verdienen of Margaret en haar handlangers die hun volgelingen met valse beloftes geld laten doneren aan een hogere macht. Het antwoord laat zich wel raden, en al in de eerste aflevering lijkt het erop dat Margaret op den duur ook het licht zal zien.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
De pilotaflevering begint met een scène waarin het lijkt alsof Margaret haar buitenverblijf in brand heeft gezet, waarop ze mompelt: ‘ Rot in hell. ’ Maar eerst ontpopt Cattralls personage zich als een gewiekste, venijnige diva die koste wat kost probeert de rijkdom in de familie te houden en haar status als de grote leider binnen haar familiebedrijf te consolideren. Erg origineel is dit alles niet – en The Righteous Gemstones , over een groep van evangelisten, doet het een stuk satirischer en effectiever – maar Filthy Rich verveelt geen moment.
Filthy Rich S01, vanaf 16 februari 2022 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!