Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Zombieland: Double Tap, Ouija: Origin of Evil en Don't Think Twice

  •  
26-07-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Zombieland: Double Tap
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: improvisatie met Mike Birbiglia, zombies met Emma Stone, en horror van Mike Flanagan.
Ouija: Origin of Evil (2016)
Acteurs: Elizabeth Reaser, Annalise Basso, Lulu Wilson
Regie: Mike Flanagan
Ouija: Origin of Evil
Niemand keek echt uit naar een vervolg op de matige horrorfilm Ouija, maar die lage verwachtingen zorgden ervoor dat de prequel Origin of Evil flink kon verrassen. De tweede Ouija-film speelt zich af in de jaren zestig en volgt een gezin dat spirituele seances in scène zet, maar dan een echte kwade geest in huis haalt. Het succes van Origin of Evil was voor een heel groot deel te danken aan regisseur en scenarist Mike Flanagan, die vervolgens Gerald's Game en The Haunting of Hill House (verschillende acteurs uit die serie zijn tevens te zien in Ouija) mocht maken voor Netflix, en zelfs zijn vingers durfde te branden aan een vervolg op The Shining. Flanagan werkt nu aan The Haunting of Bly Manor , dat volgens hem nog dit jaar op Netflix zal verschijnen.
Zombieland: Double Tap (2019)
Acteurs: Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone
Regie: Ruben Fleischer
Zombieland: Double Tap
Wat late sequel op Zombieland, dat in 2009 - een jaar voor de start van The Walking Dead - een frisse wind liet waaien door het zombiegenre. Terugkerende schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick ( 6 Underground ) lieten zich voor Double Tap wel vooral leiden door een 'meer is beter' motto, waardoor veel van de grappen en situaties (en de Bill Murray-cameo) inmiddels wat minder fris en verrassend voelen dan voorheen. Ook de nieuwe gezichten in de cast (Luke Wilson duikt eventjes op als de doppelganger van Woody Harrelson) voegen niet bijster veel toe, maar desondanks heeft de kerngroep tien jaar later (Abigail Breslin was destijds 13 en is nu 23) nog altijd een fijne chemie, waardoor het toch leuk is om gewoon weer een paar uurtjes met ze door te brengen.
Don't Think Twice (2016)
Acteurs: Mike Birbiglia, Keegan-Michael Key, Kate Micucci
Regie: Mike Birbiglia
Don't Think Twice
Wellicht ken je Mike Birbiglia van zijn stand-up specials (zoals Thank God For Jokes ) op Netflix, maar zo nu en dan schrijft en regisseert de komiek ook een film, zoals Don't Think Twice, dat niet alleen geestig is maar ook weet te ontroeren. De film volgt een improvisatie-groepje in New York dat hoort van mogelijke interesse vanuit de tv-hoek: iemand van This Weekend Live (een fictieve variant op Saturday Night Live ) zal bij een van hun shows aanwezig zijn en dat kan zomaar leiden tot een auditie, iets dat ook zorgt voor frictie binnen de groep. Voorafgaand aan de opnamen speelde de cast (met Gillian Jacobs uit Community en Keegan-Michael Key van MADtv) ook nog wat echte improvisatie-shows, waarvan tevens beeldmateriaal terug te zien is in de film.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!