Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: What Men Want, Hacksaw Ridge en Child's Play 2

  •  
11-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
What Men Want
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: de gave van Taraji P. Henson, Andrew Garfield als pacifist en een slechte Good Guy-pop.
Hacksaw Ridge (2016)
Acteurs: Andrew Garfield, Sam Worthington, Vince Vaughn
Regie: Mel Gibson
Hacksaw Ridge
Op de een of andere manier weet de carrière van Mel Gibson ongeveer elk schandaal te overleven: Hacksaw Ridge kreeg zelfs een tien minuten durende staande ovatie na de vertoning op het filmfestival van Venetië en Gibson ontving daarnaast voor het eerst in twintig jaar weer een Oscarnominatie voor beste regisseur. Het ware verhaal over de eerste onbewapende soldaat die een Medal of Honor ontving was uiteraard ook een no-brainer voor een verfilming: Desmond T. Doss (Andrew Garfield) wordt tijdens zijn training door iedereen gehaat omdat hij weigert een wapen te dragen, maar wint als hospik uiteindelijk toch het respect van zijn collega's. Veel patriottisch bombasme, maar de maker van Braveheart weet zich natuurlijk wel raad met grote veldslagen.
What Men Want (2019)
Acteurs: Taraji P. Henson, Tracy Morgan, Aldis Hodge
Regie: Adam Shankman
What Men Want
Als er een film is die een riskante 'gender-swap-remake' op zou leveren - zelfs nog meer dan Ghostbusters - dan is het wel What Women Want (2020), waarin Mel Gibson de gedachten van vrouwen kan horen. Dave Chappelle voorspelde die remake al ooit in een sketch van Chappelle's Show (ook te zien op Netflix), maar in 2019 verscheen er zowaar een avondvullende versie. Ditmaal volgen we een spelersmakelaar (Taraji P. Henson uit Empire) die na een bezoek aan een sjamaan (Erykah Badu) hoort wat het andere geslacht denkt. En die kracht kan ze in de door mannen gedomineerde sportwereld erg goed gebruiken. De grappen zijn makkelijk en de leermomenten opzichtig, maar de castleden (met ook Tracy Morgan) zijn charismatisch en doen hun uiterste best.
Child's Play 2 (1990)
Acteurs: Alex Vincent, Christine Elise, Jenny Agutter
Regie: John Lafia
Child's Play 2
Waar filmmakers als Wes Craven en John Carpenter zich na de eerste films slechts sporadisch met de toekomst van hun horrorfranchises zouden bemoeien, was Don Mancini betrokken bij alle sequels op het door hem bedachte Child's Play. In het effectieve tweede deel wordt de 8-jarige Andy (Alex Vincent) ondergebracht bij een pleeggezin, maar al snel weet de moordende pop Chucky zich een weg terug in zijn leven te vinden. De derde (en slechtste, ook volgens Mancini zelf) Child's Play-film staat nu eveneens op Netflix, maar ook in dat deel mag de immer toegewijde Brad Dourif zich weer flink uitleven als de stem van Chucky. Dourif (en Vincent) zullen in het najaar van 2021 weer opduiken in een nieuwe tv-serie rond de pop, die dient als vervolg op de films.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!