Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: The Witch, Angel Has Fallen en Running with the Devil

  •  
22-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The Witch
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: Gerard Butler op de vlucht, een duivelse geit, en 'quality control' door Nicolas Cage.
Angel Has Fallen (2019)
Acteurs: Gerard Butler, Morgan Freeman, Nick Nolte
Regie: Ric Roman Waugh
Angel Has Fallen
Wat in 2013 begon als een opzichtige Die Hard-kloon, veranderde in een succesvolle actiefranchise voor Gerard Butler. Voor de derde Olympus-film werd er afgekeken bij de derde Taken, want na eerder de president en daarna de wereld te hebben gered, moet secret service-agent Mike Banning (Butler) nu na een valse beschuldiging (Banning zou achter een aanslag op president Morgan Freeman zitten) zijn naam zuiveren. Hij zoekt daarvoor hulp bij zijn van hem vervreemde vader (Nick Nolte), een veteraan die afgezonderd in de bossen leeft. Angel Has Fallen is niet heel erg memorabel, maar wel beter dan het ietwat misplaatste tweede deel, mede dankzij regisseur Ric Roman Waugh, bekend van solide genrefilms als Felon, Snitch en Shot Caller.
The Witch (2015)
Acteurs: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie
Regie: Robert Eggers
The Witch
Nu de bioscopen op slot zijn is het helaas niet meer mogelijk om het door Robert Eggers geregisseerde The Lighthouse te zien, maar bij Netflix kun je wel weer kijken naar The Witch , het minimalistische meesterwerkje waarmee hij in 2015 door wist te breken. In het Amerika van 1630 vestigen kolonisten William (Ralph Ineson) en Katherine (Kate Dickie) zich met hun kinderen (onder wie Anya Taylor-Joy) op een boerderij in New England, waar de christelijke familie uit elkaar wordt gedreven door duivelse krachten. Door de verontrustende sfeer en onderhuidse spanning in de film werd Eggers direct onthaald als een van de grote nieuwe namen op horrorgebied, een rijtje waarin ook Ari Aster ( Hereditary , Midsommar ) inmiddels is terug te vinden.
Running with the Devil (2019)
Acteurs: Nicolas Cage, Laurence Fishburne, Adam Goldberg
Regie: Jason Cabell
Running with the Devil
Regiedebuut van voormalig Navy SEAL Jason Cabell, die zich naar eigen zeggen liet inspireren door ware gebeurtenissen, over wat er allemaal mis kan gaan tijdens het produceren en vervoeren van grote ladingen cocaïne. Nadat mensen overlijden door slechte coke besluit de The Boss (Barry Pepper) om The Cook (Nicolas Cage) op pad te sturen voor de nodige 'quality control'. Net als The Man (Laurence Fishburne) probeert hij te achterhalen waar de kink in de distributiekabel zit, terwijl onderweg ook de federale politie (vertegenwoordigd door Leslie Bibb) ontweken moet worden. Uiteraard niet van het niveau Traffic of Lord of War, maar voor fans van de acteurs en series als Narcos is de energieke drugsthriller nog wel het proberen waard.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!