Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: The Quick and the Dead, Hunt for the Wilderpeople en Ted

  •  
07-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
Hunt for the Wilderpeople
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week Sharon Stone, de wildernis van Nieuw-Zeeland en een vloekende teddybeer.
The Quick and the Dead (1995)
Acteurs: Sharon Stone, Gene Hackman, Russell Crowe
Regie: Sam Raimi
6983.w972.0.b4a87e5
Sam Raimi ( Ash vs. Evil Dead ) propte zo ongeveer elk bestaand westerncliché in The Quick and the Dead. Het eindresultaat is een halfkomische hommage aan het genre, die vooral wordt geholpen door de visuele flair van de regisseur en een cast vol met bekende namen. Sharon Stone ( Mosaic ) is te zien als een mysterieuze vrouw met een verborgen agenda, die zich in een klein stadje inschrijft voor een schietwedstrijd. De actrice zat halverwege de jaren negentig op de toppen van haar kunnen; in hetzelfde jaar verscheen ook Casino, waar ze een Oscarnominatie voor ontving. Verder zijn er bijdragen van onder anderen Leonardo DiCaprio (twee jaar voor Titanic) en Russell Crowe (in zijn eerste Amerikaanse speelfilm). De film wordt echter gestolen door een heerlijk schmierende Gene Hackman, die zijn Oscarwinnende rol in Unforgiven nog eens op karikaturale wijze overdoet.
Hunt for the Wilderpeople (2016)
Acteurs: Sam Neill, Julian Dennison, Rima Te Wiata
Regie: Taika Waititi
6985.w1502.0.32c3edf
Droogkomische familiefilm van Taika Waititi ( What We Do in the Shadows ). Het door gangsterrap geobsedeerde probleemkind Ricky (Julian Dennison) wordt van de stad overgeplaatst naar het platteland. Door een samenloop van omstandigheden onderneemt hij met zijn pleegvader (Sam Neill) een tocht door de prachtig in beeld gebrachte wildernis van Nieuw-Zeeland. Neill is uitermate solide als stoïcijnse eenling, maar de echte revelatie is Dennison als het rebelse jochie met een hart van goud. De jonge acteur speelde vervolgens nogmaals een verstoten weeskind in Deadpool 2. Ook voor Waititi was Hunt for the Wilderpeople een opstapje naar het comicbook-genre, want hij werd daarna door Disney ingehuurd om Thor: Ragnarok (ook op Netflix) te regisseren. Daarin was tevens een cameo weggelegd voor Sam Neill.
Ted (2012)
Acteurs: Mark Wahlberg, Seth MacFarlane, Mila Kunis
Regie: Seth MacFarlane
6994.w1686.0.a13a8e6
Ted was in 2012 toch wel een risico voor Seth MacFarlane, aangezien de man achter animatieseries als Family Guy en American Dad zich nog nooit eerder had gewaagd aan live action. De gok betaalde zich dubbel en dwars uit: wat betreft wereldwijde box office staat Ted - samen met de Deadpools en een aantal Hangover-films - nog altijd in de top vijf van meest succesvolle komedies voor zestien jaar en ouder. In de film probeert John (Mark Wahlberg) zijn relatie met Lori (Mila Kunis, Meg in Family Guy) op orde te krijgen, terwijl zijn ooit tot leven gekomen teddybeer Ted (denk Peter Griffin met het formaat van Brian) liever wiet rookt en met hem naar Flash Gordon kijkt. MacFarlane maakt inmiddels ook een live action tv-serie ( The Orville ) en Mark Wahlberg is nu voor Netflix bezig met Wonderland van regisseur Peter Berg.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!