Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: The Pianist, John Wick: Chapter 2 en Jurassic World

  •  
21-02-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
John Wick: Chapter 2
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: de Oscar van Adrien Brody, Keanu Reeves onder schot en losgebroken dinosaurussen.
The Pianist (2002)
Acteurs: Adrien Brody, Thomas Kretschman, Emilia Fox
Regie: Roman Polanski
The Pianist
In 1993 bezorgde Steven Spielberg de wereld zijn magnum opus over de Holocaust met Schindler's List en 2002 deed de verguisde Roman Polanski (Rosemary's Baby, Chinatown ) dat op zijn beurt ook met The Pianist. De biografische dramafilm volgt de zeer getalenteerde pianist Wladyslaw Szpilman (Adrien Brody), die na de invasie van Polen moet zien te overleven in de getto van Warschau, waar een Duitse officier (Thomas Kretschman) uiteindelijk zijn talent ontdekt. Brody werd met zijn 29 jaar de jongste winnaar van de Oscar voor de beste mannelijke hoofdrol, een succes dat hij daarna nooit meer zou evenaren. Later dit jaar zal hij tevens op Netflix te zien zijn als toneelschrijver Arthur Miller in de nieuwe Marilyn Monroe-biopic van Andrew Dominik (Chopper).
John Wick: Chapter 2 (2017)
Acteurs: Keanu Reeves, Ian McShane, Common
Regie: Chad Stahelski
John Wick: Chapter 2
De dood van een onschuldige puppy bezorgde Keanu Reeves na The Matrix (waarvan in december weer een vierde deel verschijnt) nog een tweede filmfranchise in de vorm van John Wick. In het vervolg wordt Wick gedwongen om in Italië een onmogelijke klus te klaren, waarna hij een klein leger van huurmoordenaars achter zich aan krijgt. De sequel herenigt Reeves even met zijn Matrix-mentor Laurence Fishburne (die tevens terugkeerde in het derde deel Parabellum ) en bouwt de 'mythe' omtrent het gilde van huurmoordenaars waar Wick onderdeel van is vakkundig uit. Het hotel waar de killers zich graag verschansen zal volgende jaar nog verder uitgediept worden in de televisieserie The Continental, waarin Reeves mogelijk een gastrolletje gaat vertolken.
Jurassic World (2015)
Acteurs: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Irrfan Khan
Regie: Colin Trevorrow
Jurassic World
De opbrengsten van de Jurassic Park-films liepen met elke film terug, maar een 14-jarige pauze deed de franchise erg goed: Jurassic World groeide zelfs onverwacht uit tot een van de succesvolste films aller tijden. Er wordt nu geopend met een volledig functionerend park, met Chris Pratt als trainer van velociraptors, waar natuurlijk toch alweer snel de pleuris uitbreekt. De kritiek op het scenario en (de schoenen van) bepaalde personages wordt aan het einde in de vergeethoek gedrukt door een spectaculaire actiescène met de terugkeer van de ster van de originele film. Omar Sy (nu succesvol met Lupin ) heeft een bijrolletje als een collega van Pratt. Hij ontbrak in de meest recente sequel, maar keert volgend jaar terug in Jurassic World: Dominion.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!