Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: The Notebook, Rough Night en 42

  •  
28-04-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Rough Night
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Met deze week een verliefd stel, een dode stripper en een legendarische honkballer.
The Notebook (2004)
Acteurs: Ryan Gosling, Rachel McAdams, James Garner
Regie: Nick Cassavetes
9212.w1500.0.c2e628b
Liefhebbers van romantische films kunnen sinds kort op Netflix weer wegdromen bij The Notebook. Er waren destijds al eerder verfilmingen van Nicholas Sparks-boeken redelijk succesvol in de bioscoop, zoals Message in a Bottle met Kevin Costner en Robin Wright, maar The Notebook groeide echt uit tot een wereldwijd fenomeen. In de film vertelt een oudere man (James Garner, The Rockford Files) over een stormachtige romance die hij beleefde in de jaren veertig, toen hij (als jonge man gespeeld door Ryan Gosling) viel voor de welgestelde Allie (Rachel McAdams). Volgens regisseur Nick Cassavetes (even voor de mannen: hij speelde als acteur de kale crimineel in de film Face/Off) konden Gosling en McAdams elkaar tijdens de eerste draaidagen totaal niet uitstaan, en groeiden ze pas richting het einde van de shoot naar elkaar toe, waarna ze ook in het echt een relatie kregen.
Rough Night (2017)
Acteurs: Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Jillian Bell
Regie: Lucia Aniello
9210.w1500.0.d56dcc9
Na The Hangover (2009) bewees Bridesmaids (2011) dat er genoeg plek was voor bij tijd en wijlen vrij ranzige komedies, waarin vrouwen het voortouw mogen nemen. Rough Night (2017, in hetzelfde jaar verscheen ook Girls Trip) lijkt erg op Very Bad Things van Peter Berg, waarin een groep mannen tijdens een vrijgezellenfeest het lichaam van een dode prostituee moet laten verdwijnen, maar dan met een 'gender swap'. Dit keer zijn het namelijk de vrouwen die te maken krijgen met een dode stripper. Het ernstige gebrek aan originaliteit wordt gelukkig enigszins goedgemaakt door de cast: Scarlett Johansson (nu te zien in Avengers: Endgame ) laat haar komische kant zien, en wordt ondersteund door bekende tv-gezichten als Jillian Bell (Workaholics), Kate McKinnon (SNL), Zoë Kravitz ( Big Little Lies ) en Ilana Glazer (Broad City). Het script komt ook van de makers van Broad City.
42 (2013)
Acteurs: Chadwick Boseman, Harrison Ford, Alan Tudyk
Regie: Brian Helgeland
42
Chadwick Boseman was vorig jaar met eerdergenoemde Scarlett Johansson te zien in Avengers: Infinity War , maar voordat de acteur beroemd werd als superheld Black Panther , stond hij vooral bekend om het spelen van historische figuren, zoals James Brown in Get on Up en Jackie Robinson in het nu op Netflix te bekijken 42. In de jaren veertig werd Robinson de eerste zwarte honkballer in de Amerikaanse Major League, toen hij werd gecontracteerd door Branch Rickey (Harrison Ford), de eigenaar van de Brooklyn Dodgers. Robinson stuit op veel weerstand, ook buiten het veld, maar met zijn aantrekken werd een enorme stap gezet richting het einde van de rassensegregatie in de honkbalsport. De biografische sportfilm werd op papier gezet door Brian Helgeland, de Oscarwinnende scenarist van het misdaaddrama L.A. Confidential, die eveneens tekende voor de regie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!