Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: The Guernsey Literary Society, Twelve Strong en Tag

  •  
10-05-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: oorlog met Chris Hemsworth, romantiek met Michiel Huisman, en tikkertje met Jon Hamm.
12 Strong (2018)
Acteurs: Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Peña
Regie: Nicolai Fuglsig
12 Strong
Vorige maand werd de Netflix-film Extraction , waarvan ook al een tweede deel in de maak is, massaal bekeken en het lijkt daarom ook geen toeval te zijn dat er inmiddels nog een recente actiefilm met Chris Hemsworth bij de streamingdienst is verschenen. In tegenstelling tot Extraction mag de Australische acteur in het op feiten gebaseerde 12 Strong wat meer van zijn kenmerkende charisma laten zien, als de leider van een leger-eenheid die vlak na 9/11 naar Afghanistan wordt gestuurd, om samen met een lokale krijgsheer de Taliban te bevechten. De meest opvallende bijrol is echter voor Rob Riggle, die voordat hij zijn carrière als komiek begon als marinier in Afghanistan gestationeerd zat en daar zelfs orders kreeg van de kolonel die hij in de film speelt.
The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society (2015)
Acteurs: Lily James, Michiel Huisman, Glen Powell
Regie: Mike Newell
The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society
Het romantische drama van de regisseur van Four Weddings and a Funeral (dat vorig jaar een tv-versie kreeg) was in veel landen al langer te zien als een Netflix Original, en heeft nu dan ook het Nederlandse aanbod bereikt. Lily James (Downton Abbey) speelt een schijfster die vlak na de Tweede Wereldoorlog afreist naar een eiland, waar ze een bijzondere band opbouwt met de leden van een literair genootschap (een van hen wordt gespeeld door Michiel Huisman ). Naast James zijn ook Downton Abbey-acteurs Matthew Goode en Jessica Brown Findlay te zien. Ben je na de film toe aan een wat zwaardere tranentrekker, dan kun je op Netflix nog kijken naar After The Wedding, met daarin sterke optredens van Julianne Moore en Michelle Williams.
Tag (2018)
Acteurs: Ed Helms, Jake Johnson, Hannibal Buress
Regie: Jeff Tomsic
Tag
Lekker simpele 'high concept' komedie waarmee studio New Line het succes van het een jaar eerder verschenen - maar wel iets betere geslaagde - Game Night (tevens op Netflix) probeerde te evenaren. In het zowaar door een waargebeurd verhaal geïnspireerde Tag zien we hoe een inmiddels volwassen vriendengroep al dertig jaar vasthoudt aan hun maandelijkse spelletje tikkertje, en hun meest succesvolle speler nu per se willen 'taggen' vlak voordat hij gaat trouwen en de handdoek in de ring gooit. Tussen alle komische talenten (Ed Helms, Jake Johnson, Hannibal Buress) valt vooral de aanwezigheid van non-komieken Jon Hamm en Jeremy Renner (die elkaar eerder als 'cop en robber' achterna zaten in de film The Town , ook op Netflix) op.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!