Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: The Goldfinch, Happiest Season en Requiem for a Killer

  •  
13-06-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Happiest Season
We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: een gestolen schilderij, kerstmis met Kristen Stewart en Melanie Laurent als killer.
The Goldfinch (2019)
Acteurs: Ansel Elgort, Oakes Fegley, Aneurin Barnard
Regie: John Crowley
The Goldfinch
Dramafilm van regisseur John Crowley (BAFTA-winnaar voor Brooklyn), over de 13-jarige Theo Decker (Oakes Fegley) die zijn moeder verliest bij een bomaanslag in het Metropolitan Museum of Art in New York. In de chaos na de explosie ontvreemdt hij een zeer waardevol schilderij (de Goldfinch) en die beslissing blijft hem voor de rest van zijn leven achtervolgen. De cast bestaat uit bekende namen als Jeffrey Wright, Sarah Paulson, Nicole Kidman en Finn Wolfhard ( Stranger Things ) met Russisch accent. Veel fans van het Pulitzerprijs-winnende boek waar The Goldfinch op is gebaseerd zagen de film als een teleurstelling, hoewel de beeldschone plaatjes van cinematograaf Roger Deakins (de Oscarwinnaar schoot ook in Amsterdam) unaniem werden geprezen.
Happiest Season (2020)
Acteurs: Kristen Stewart, Mackenzie Davis, Aubrey Plaza
Regie: Clea DuVall
Happiest Season
Clea DuVall (Carnivale) leverde in 2016 met The Intervention een niet onverdienstelijk debuut als schrijver en regisseur af en werd daarna nog persoonlijker met het semi-biografische Happiest Season. DuVall bleef deze keer helemaal achter de camera en liet de hoofdrol aan Kristen Stewart ( Lizzie ), wier personage Abby een stelletje vormt met de door Mackenzie Davis (Halt and Catch Fire) gespeelde Harper. Abby heeft hele grote plannen voor de kerstviering bij de ouders van Harper, maar dan blijkt haar geliefde gelogen te hebben over haar coming-out: haar ouders (Victor Garber en Mary Steenburgen) weten namelijk nog van niets. Ook homorechtenorganisatie GLAAD stelde de LHBTIQ+-draai aan een kerstkomedie zeer op prijs en gaf de film een award.
Requiem for a Killer (2011)
Acteurs: Melanie Laurent, Clovis Cornillac, Tchéky Karyo
Regie: Jérôme Le Gris
Requiem for a Killer
Melanie Laurent zat onlangs nog anderhalf uur lang opgesloten in de Netflix-film Oxygen , maar in de Franse thrillerfilm Requiem for a Killer is ze volop in beweging. De actrice geeft hier gestalte aan Lucrèce, een ongrijpbare huurmoordenaar die - zoals wel vaker in dit genre - nog een allerlaatste klus aanneemt: ze moet een festival infiltreren om een operazanger om het leven te brengen. De film komt helaas nergens in de buurt van de nagestreefde Alfred Hitchcock-spanning (inclusief de gelijksoortige muziek) en ook in vergelijking met de wellicht bekendste 'vrouwelijke killer'-film uit Frankrijk (acteur Tchéky Karyo zorgt voor de link met La Femme Nikita) schiet de prent tekort. Laurent doet echter haar uiterste best met het materiaal en is gelukkig nog een lichtpuntje.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!