Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: The Equalizer, Venom en Robin Hood

  •  
30-06-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
The Equalizer
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week de laatste van Crowe en Scott, Tom Hardy als gastheer en Denzel als wreker.
Venom (2018)
Acteurs: Tom Hardy, Riz Ahmed, Michelle Williams
Regie: Ruben Fleischer
Venom
Na het succes van Spider-Man: Homecoming probeerde Sony het vorig jaar met een film rond Venom, de buitenaardse symbiote die eerder zijn opwachting maakte in de derde Spider-Man van Sam Raimi. Tom Hardy (The Dark Knight Rises) kroop daarbij in de huid van journalist Eddie Brock, eerder op het witte doek gespeeld door Topher 'That '70s Show' Grace. Brock onderzoekt deze keer de experimenten van Carlton Drake ( Riz Ahmed ) en bouwt uiteindelijk een bijzondere band op met Venom, het buitenaardse goedje dat zijn lichaam als gastheer gebruikt. Venom werd vorig jaar gekraakt door de critici, maar was - in tegenstelling tot het dit jaar eveneens gekraakte Hellboy - wel een financieel succes en krijgt ook nog een sequel. En Sony hoopt het personage, net als Spider-Man, straks ook te introduceren in het filmuniversum van Marvel.
The Equalizer (2014)
Acteurs: Denzel Washington, Chloe Grace Moretz, Marton Csokas
Regie: Antoine Fuqua
The Equalizer
Eerste hereniging van Denzel Washington ( Fences ) en Antoine Fuqua ( What's My Name: Muhammad Ali ) sinds Training Day, de film waar Washington in 2002 zijn tweede Oscar voor won. The Equalizer is een moderne update van de gelijknamige tv-serie uit de jaren tachtig, met Washington in de rol van Robert McCall, destijds gespeeld door Edward Woodward. In de film krijgt McCall het aan de stok met de Russische maffia, wanneer hij probeert een jonge prostituee (Chloë Grace Moretz) te helpen. The Equalizer was zo'n commercieel succes, dat er in 2018 nog een vervolg (ook op Netflix) verscheen. En dat was uniek, omdat Washington nooit eerder een sequel had gemaakt. Let tevens op het bijrolletje van David Harbour (foto), Jim Hopper in Stranger Things , als een crimineel die door McCall flink onder handen wordt genomen.
Robin Hood (2010)
Acteurs: Russell Crowe, Cate Blanchett, Mark Strong
Regie: Ridley Scott
Robin Hood
Alle ingrediënten voor een groot succes leken aanwezig: de regisseur van historische epossen als Gladiator en Kingdom of Heaven, de acteur die een Oscar won voor Gladiator, de scenarist die een Oscar won voor L.A. Confidential, en bijrollen van Cate Blanchett , Max von Sydow en William Hurt. Toch was 'adequaat' uiteindelijk het hoogste compliment dat Robin Hood, over het ontstaan van de legende rond de beroemde outlaw (Russell Crowe), in ontvangst mocht nemen. Robin Hood was de vijfde en voorlopig ook laatste samenwerking tussen Russell Crowe en regisseur Ridley Scott, die naar verluidt op de set vaak met elkaar in de clinch lagen. Een vrijwel onherkenbare Crowe is vanaf vandaag op de Amerikaanse tv te zien in de miniserie The Loudest Voice, waarin hij gestalte geeft aan Roger Ailes, de geruïneerde oprichter van Fox News.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!