Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: The Danish Girl, Child's Play en Gravity

  •  
02-02-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
The Danish Girl
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Met deze week gestrande astronauten, Eddie Redmayne als vrouw, en een moordende pop.
Gravity (2013)
Acteurs: Sandra Bullock, George Clooney, Ed Harris
Regie: Alfonso Cuarón
Gravity
Technisch hoogstandje van regisseur Alfonso Cuarón (Children of Men) dat zeven Oscars wist te winnen, waarbij Cuarón zelf de eerste Zuid-Amerikaanse filmmaker werd die naar huis ging met het beeldje voor de beste regie. De thriller met Sandra Bullock en George Clooney als twee gestrande astronauten die na een ongeluk in het luchtledige moeten zien te overleven werd bijna volledig opgenomen met een green screen op de achtergrond, maar toch waan je je als kijker negentig minuten lang in het koude en kille 'outer space'. Cuarón volgde Gravity op met een heel ander type film, het kleinschalige en zeer persoonlijke familiedrama Roma dat ook te zien is op Netflix, maar maakte ook daarvan een Oscarwinnend meesterwerkje.
The Danish Girl (2015)
Acteurs: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Matthias Schoenaerts
Regie: Tom Hooper
The Danish Girl
Voor het recente floppen van de musical Cats was regisseur Tom Hooper (onlangs stapte hij nog achter de camera voor de tv-serie His Dark Materials ) bezig aan een enorme 'winning streak'. The King's Speech en Les Misérables werden overladen met Oscars en ook The Danish Girl kreeg meerdere nominaties. Het historische drama is geïnspireerd op de levens van de Deense kunstenaars Einar en Gerda Wegener. Het echtpaar komt voor veel nieuwe uitdagingen te staan, wanneer Einar (Eddie Redmayne) zich door Gerda (Alicia Vikander) laat portretteren in een jurk en zijn vrouwelijke kant ontdekt. Redmayne en Vikander kreeg beide Oscarnominaties voor hun spel, maar Vikander was degene die het beeldje ook mee naar huis mocht nemen.
Child's Play (2019)
Acteurs: Gabriel Bateman, Aubrey Plaza, Brian Tyree Henry
Regie: Lars Klevberg
Child's Play
De moordende Good Guy-pop Chucky kreeg vorig jaar een 'upgrade' in deze remake van de horrorfilm Child's Play uit 1988. Voor het eerst ontbreekt de duivelse kakellach van Brad Dourif ( Deadwood ), maar Mark Hamill is een prima stemacteur (zie Batman: the Animated Series en The Dark Crystal ) en een capabele vervanger. In deze versie is Chucky een technisch zeer geavanceerde Buddi-pop, die het na een herprogrammering plots gemunt heeft op de 13-jarige Andy (Gabriel Bateman) en diens moeder Karen (Aubrey Plaza, bekend als April uit Parks and Rec , voor het eerst als ouder). Fans kunnen ook Dourif straks weer terug verwachten als Chucky: zender Syfy werkt aan een Child's Play-serie , die zich afspeelt in de tijdlijn van de originele films.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!