Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Superfly, Whitney en The Emoji Movie

  •  
12-05-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Whitney
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Met deze week moderne blaxploitation, Whitney Houston en de volgens velen slechtste film van 2017.
Superfly (2018)
Acteurs: Trevor Jackson, Jason Mitchell, Michael K. Williams
Regie: Director X
Superfly
In het jaar dat Marvel met de kaskraker Black Panther het subgenre 'Afrofuturisme' weer onder de aandacht bracht bij het grote publiek, probeerde Sony op dat succes mee te liften met een remake van de blaxploitation-klassieker Super Fly (inmiddels één woord geworden). De film volgt een drugsdealer uit Atlanta (Trevor Jackson), die met de hulp van zijn beste vriend (Jason Mitchell, Eazy-E in Straight Outta Compton) nog één grote slag wil slaan, voordat hij de criminele wereld vaarwel zegt. Michael K. Williams (Omar in The Wire ) heeft een bijrol als zijn mentor. Weinig origineel, maar stijl heeft de film genoeg en ook met de muziek zit het wel goed. Mocht je daar ook inhoud en subtext bij willen, dan kan je beter kijken naar de serie Atlanta. Overigens komt er straks meer blaxploitation naar Netflix in de vorm van een nieuwe Shaft-sequel. Verder is er ook een Foxy Brown-serie in de maak.
Whitney (2018)
Acteurs: Whitney Houston, Ellen White, Michael Houston
Regie: Kevin Macdonald
Whitney
Een jaar na de release van Whitney: Can I Be Me van regisseur Nick Broomfield (Kurt & Courtney) verscheen er een tweede documentaire over de in 2012 overleden zangeres Whitney Houston. Tussen 1985 en 1988 bereikte elke van de zeven singles die ze uitbracht de eerste plek in de Billboard Top 100 en begin jaren negentig werd het nummer  'I Will Always Love You' (van de soundtrack van haar acteerdebuut The Bodyguard) helemaal een ongekende monsterhit. Helaas ging haar succes gepaard met veel privéproblemen, inclusief een tumultueus huwelijk met Bobby Brown, die zouden leiden tot haar tragische dood op 48-jarige leeftijd. De docu Whitney blikt terug op haar leven en haar muzikale carrière, waarbij regisseur Kevin Macdonald (Marley) talloze vrienden en familieleden interviewde, en toegang kreeg tot nooit eerder vertoonde beelden van oude homevideo's en opnamesessies.
The Emoji Movie (2017)
Stemacteurs: T.J. Miller, James Corden, Anna Faris
Regie: Tony Leondis
The Emoji Movie
Eentje uit de categorie 'is het werkelijk zo slecht als de critici destijds allemaal beweerden?'. De makers van The Emoji Movie hoopten dat hun animatiefilm net zo goed ontvangen zou worden als het bejubelde The Lego Movie, waar iedereen in eerste instantie ook erg sceptisch over was. Dat pakte toch anders uit: uiteindelijk kreeg zelfs de Angy Birds-film nog betere recensies. The Emoji Movie volgt Gene (T.J. Miller, voormalig castlid van Silicon Valley ), de enige emoticon met meerdere expressies, die met hulp van Hi-5 (late-night host James Corden) en Jailbreak (Anna Faris uit Mom) 'normaal' probeert te worden. Werd boordeeld als een schaamteloze reclame voor apps en staat nu bekend als één van de slechtste films van 2017. Een klein lichtpuntje is Steven Wright, de gortdroge komiek die je hoort als DJ aan de start van Reservoir Dogs , die goed gecast is als meh-emoji.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!