Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Suburbicon, Sex and the City 2 en Hostiles

  •  
11-08-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Suburbicon
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Met deze week de Coens door Clooney, Sex and the Sequel, en Christian Bale in het Wilde Westen.
Sex and the City 2 (2010)
Acteurs: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon
Regie: Michael Patrick King
Sex and the City 2
Een filmtip voor alleen de echt trouwe fans van Sex and the City, want het vervolg op de eerste filmversie van de HBO-hit (waar een nieuwe opvolger van in de maak is) werd uiteindelijk ook door menig fan toch als een teleurstelling beschouwd. Maker Michael Patrick King had het misplaatste idee om de door kleding geobsedeerde vrouwen met hun complete garderobe naar het Midden-Oosten te laten reizen, waar hun interacties met de lokale bevolking vaak erg ongemakkelijk aanvoelen. Er volgden zelfs aantijgingen van racisme. De makers bleven daarna nog geruime tijd hopen op een derde deel om het verhaal op een echt waardige manier mee af te sluiten, maar die lijkt er niet te gaan komen, vooral omdat Kim Cattrall al een paar keer met modder gooide naar collega Sarah Jessica Parker ( Divorce ) en geen zin meer heeft.
Suburbicon (2017)
Acteurs: Matt Damon, Julianne Moore, Oscar Isaac
Regie: George Clooney
Suburbicon
Zwartkomische misdaadfilm naar een script van Joel en Ethan Coen, geregisseerd door George Clooney , die zelf als acteur in verschillende films van de broers te zien was. Ook hoofdrolspelers Matt Damon (True Grit) en Julianne Moore ( The Big Lebowski ) waren al bekend met de Coens. Suburbicon speelt zich af in een nette buurt met betaalbare huizen en keurig gemaaide gazons, waar onder het oppervlak echter hele foute zaken gaande zijn, en een huisvader (Damon) zijn verstand verliest wanneer hij het aan de stok krijgt met gevaarlijke criminelen. De film doet wat denken aan door de Coens geregisseerde films als Fargo en Burn After Reading - niet zo slimme mensen maken hele foute beslissingen - hoewel Clooney de verschillende tonen minder goed in balans weet te houden dan we gewend zijn van de broers.
Hostiles (2017)
Acteurs: Christian Bale, Rosamund Pike, Wes Studi
Regie: Scott Cooper
Hostiles
Sombere western van Scott Cooper, de man die Jeff Bridges naar een Oscar regisseerde in Crazy Heart. Cooper herenigde voor Hostiles met Christian Bale, die eerder met hem werkte aan het al net zo grimmige misdaaddrama Out of the Furnace. Voor de acteur was dit na 3:10 to Yuma zijn tweede western, en ook hier moet zijn personage ervoor zorgen dat een gevangene heelhuids op zijn plek van bestemming aankomt. Bale speelt deze keer namelijk een legerkolonel die wordt gedwongen om een stervende Cheyenne-leider (Wes Studi) en een aantal van zijn familieleden naar Montana te begeleiden. Onderweg pikken ze een vrouw (Rosamund Pike) wier hele gezin is uitgemoord door Comanche en een ter dood veroordeelde legersergeant (Ben Foster, die Bale ook al het leven zuur maakte in 3:10 to Yuma) op.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!