Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Silver Linings Playbook, Molly's Game en Arctic

  •  
20-10-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Molly's Game
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Met deze week het regiedebuut van Sorkin, de Oscar van Lawrence en Mikkelsen 'beyond the wall'.
Silver Linings Playbook
Acteurs: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro
Regie: David O. Russell
Silver Linings Playbook
Hartverwarmende tragikomedie die door het gevoelige onderwerp - de twee hoofdpersonages kampen met psychische problemen - zomaar had kunnen ontsporen, maar door regisseur David O. Russell en een uitstekende cast op de rails wordt gehouden. Bradley Cooper geeft in Silver Linings Playbook gestalte aan Pat Solitano, die na zijn opname in een psychiatrisch ziekenhuis intrekt bij zijn vader (Robert De Niro) en moeder (Jacki Weaver) en de relatie met zijn ex-vrouw probeert te lijmen, totdat hij kennismaakt met de mysterieuze Tiffany (Jennifer Lawrence). Silver Linings Playbook is een van die zeldzame films die bij de Oscars in elke acteercategorie werd genomineerd: Cooper, De Niro, Lawrence en Weaver maakten allemaal kans. Lawrence was echter de enige die het beeldje (al struikelend) in ontvangst mocht nemen.
Molly's Game (2017)
Acteurs: Jessica Chastain, Idris Elba, Kevin Costner
Regie: Aaron Sorkin
Molly's Game
Aaron Sorkin loopt al een behoorlijke tijd mee in het film- en tv-wereldje: hij bedacht series als The West Wing en The Newsroom en zag zijn filmscripts tot leven gebracht worden door grote namen als Rob Reiner, Mike Nichols en David Fincher. Vijfentwintig jaar na zijn eerste schrijfklus in Hollywood (A Few Good Men) nam Sorkin eindelijk voor het eerst zelf plaats achter de camera voor Molly's Game. Jessica Chastain ( Miss Sloane ) geeft in het waargebeurde drama gestalte aan 'poker princess' Molly Bloom, die jarenlang wedstrijden organiseerde voor Hollywood-acteurs (zoals Ben Affleck en Leonardo Dicaprio) en andere 'high rollers', totdat de FBI haar in het vizier kreeg. Chastain weet zich wel raad met het verbale vuurwerk van Sorkin en bijrollen zijn er voor Idris Elba ( Luther ) en Jeremy Strong ( Succession ).
Arctic (2018)
Acteurs: Mads Mikkelsen, Maria Thelma Smáradóttir
Regie: Joe Penna
Arctic
Mads Mikkelsen ( Hannibal ) noemde Arctic 'de zwaarste draaidagen uit zijn carrière'. De Deense acteur geeft in de in slechts negentien dagen opgenomen IJslandse survival-film gestalte aan een man gestrand op de noordpool. Hij zoekt beschuiling in het wrak van zijn neergestorte vliegtuig en probeert daarna stukje bij beetje zijn omgeving in kaart te brengen, maar naar verloop van tijd moet hij een allesbeslissende keuze maken: in de buurt van het wrak blijven of toch de gok wagen en het onbekende opzoeken. Arctic werd op locatie opgenomen in IJsland, in dezelfde omgevering waar de 'beyond the wall' afleveringen van Game of Thrones werden geschoten. Het erg onvoorspelbare weer (waar het draaiboek volledig afhankelijk van was) en het barre terrein (waar is het ijs dik genoeg om te filmen?) stelden de makers enorm op de proef.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!