Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Sea of Love, The Holiday en De Kleine Prins

  •  
17-02-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Sea of Love
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week romantiek van Nancy Meyers, misdaad met Al Pacino, en (stop-motion) animatie.
The Holiday (2006)
Acteurs: Kate Winslet, Cameron Diaz, Jack Black
Regie: Nancy Meyers
8440.w3072.0.e15ca33
De in 2012 overleden Nora Ephron (When Harry Met Sally) is misschien wel de bekendste filmmaker als het gaat om recente romkoms, maar ook Nancy Meyers, die ooit Father of the Bride pende en eind jaren negentig haar eerste stappen zette als regisseur, maakt aanspraak op die titel. In Meyers' romantische komedie The Holiday besluiten de Britse Iris (Kate Winslet) en Amerikaanse Amanda (Cameron Diaz) na wat relatieproblemen om tijdelijk van onderkomen te switchen. In Engeland valt Amanda voor de broer van Iris (Jude Law), terwijl Iris in Los Angeles haar oog laat vallen op componist Miles (Jack Black). De rol van Miles werd speciaal voor Black geschreven - nadat Meyers hem had gezien in School of Rock - die in eerste instantie vrij nerveus was over het spelen van een echte 'love interest' (en niet de mallotige vriend zoals in High Fidelity) in een romantische komedie.
Sea of Love (1989)
Acteurs: Al Pacino, Ellen Barkin, John Goodman
Regie: Harold Becker
8438.w1000.0.dcb7ba2
Solide neo-noir met Al Pacino en Ellen Barkin. Pacino zat eind jaren tachtig in een behoorlijk diep dal (vier jaar geen film meer gemaakt), maar wist daar dankzij Sea of Love toch weer uit te klimmen. De Oscarwinnaar (voor Scent of a Woman ) is te zien als een detective die achter een seriemoordenaar aanzit, maar tijdens zijn onderzoek een riskante relatie begint met één van zijn verdachten (Barkin). Sea of Love werd geregisseerd door Harold Becker, die in de jaren negentig weer met Pacino zou werken aan de politieke thriller City Hall. Het script voor de film kwam van auteur Richard Price, bekend van HBO-series als The Night Of en The Wire , en nu met David Simon verantwoordelijk voor The Deuce. Pacino is later dit jaar (naar verluidt in oktober) ook nog op Netflix te zien in de film The Irishman en werd onlangs tevens gecast in zijn allereerste tv-serie: The Hunt op Amazon.
De Kleine Prins (2015)
Stemacteurs: Jada Borsato, Bram van der Vlugt, Ruben Nicolai
Regie: Mark Osborne
8501.w1280.0.844a7d0
Franse animatiefilm gebaseerd op het boek Le Petit Prince van auteur Antoine de Saint-Exupéry, maar geregisseerd door de Amerikaanse Mark Osborne (Kung Fu Panda) en ook oorspronkelijk opgenomen met een Amerikaanse stemmencast. Op Netflix is wel, ondanks dat Jeff Bridges en Rachel McAdams in de omschrijving genoemd worden, enkel de Nederlands gesproken uitvoering te zien. De film volgt een naamloos meisje (Jada Borsato), die van haar moeder zo snel mogelijk volwassen moet worden. Een oude vliegenier (Bram van der Vlugt) die naast haar woont neemt haar echter mee op een magische reis door de wereld van de Kleine Prins. Tijdens de verhalen van de vliegenier wordt er overgeschakeld naar prachtige stop-motion animatie met papieren figuurtjes, die een klein beetje doet denken aan de recent verschenen bioscoopfilm Spider-Man: Into the Spider-Verse.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!