Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Filmtips: Rules Don't Apply, An Inconvenient Sequel en Police Academy

  •  
09-06-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
An Inconvenient Sequel
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen op een rij. Met deze week de terugkeer van Warren Beatty, global warming en ongein op de politieschool.
Rules Don't Apply (2016)
Acteurs: Lily Collins, Alden Ehrenreich, Warren Beatty
Regie: Warren Beatty
Rules Don't Apply
Romantische dramafilm geschreven en geregisseerd door Warren Beatty, ruim vijftien jaar na de een klein beetje ondergewaardeerde politieke satire Bulworth, dat eind jaren negentig zijn laatste regieklus was. Dit keer kiest Beatty voor een ode aan het Hollywood van de jaren vijftig, waarin de prille liefde tussen twee jongen mensen centraal staat. Er bloeit iets moois op tussen aspirerend actrice Marla (Lily Collins, onlangs te zien als de vriendin van Ted Bundy ) en chauffeur Frank (Alden Ehrenreich, die toen net gecast was als een jonge Han Solo ), tot groot ongenoegen van hun excentrieke baas Howard Hughes (Beatty zelf). Rules Don't Apply flopte in de bioscoop en werd vervolgens vrij snel vergeten - Beatty's Oscar-foutje in 2017 zal uiteindelijk meer mensen zijn bijgebleven dan zijn laatste klus als regisseur - maar Collins kreeg nog wel een Golden Globe-nominatie.
An Inconvenient Sequel: Truth to Power (2017)
Acteurs: Al Gore, George Bush, Bill Clinton
Regie: Bonni Cohen en Jon Shenk
An Inconvenient Sequel
In 2006 waarschuwde voormalig vicepresident Al Gore voor de opwarming van de aarde in An Inconvenient Truth, een documentaire gebaseerd op een presentatie waar hij eerder al mee over de hele wereld reisde. De film won uiteindelijk een Oscar en tien jaar later verscheen het vervolg An Inconvenient Sequel: Truth to Power. Het vervolg biedt in feite meer van hetzelfde, waarbij Gore wereldleiders probeert te overtuigen om te investeren in duurzame energie. Alles komt uiteindelijk samen in de ondertekening van het Parijs-akkoord, waar president Trump zich enkele maanden voor de release van de documentaire weer uit zou terugtrekken. Truth to Power werd prima ontvangen, hoewel bepaalde critici vonden dat Gore wel een beetje in zijn 'super cereal' South Park-typetje is veranderd en het inmiddels vooral om hem laat draaien in plaats van om de wetenschap.
Police Academy (1984)
Acteurs: Steve Guttenberg, Kim Cattrall, Bubba Smith
Regie: Hugh Wilson
Police Academy
Melige politiekomedie van de schrijver van Hot Shots! en The Naked Gun. Een tekort aan agenten zorgt voor een rigoreuze verandering in het selectieproces: vanaf nu wordt echt iedereen aangenomen op de politieschool, ongeacht educatie of fysieke gesteldheid. Flierefluiter Carey Mahoney (Steve Guttenberg) probeert in eerste instantie op alle mogelijke manieren onder zijn verplichte deelname uit te komen, maar draait uiteindelijk toch bij. Police Academy kreeg na de release in tien jaar tijd zes sequels. Zed (Bobcat Goldthwait) ontbreekt in dit eerste deel, maar veel van de voor de serie kenmerkende personages (de sterke Hightower, de beatboxende Jones, de schietgrage Tackleberry) zijn al aanwezig. De 'love interest' van Mahoney wordt gespeeld door een jonge Kim Cattrall, bekend van haar rol in Sex and the City.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!