de Lagarde

Filmtips: Radio, The Intervention en Batman Ninja

  •    •  
28-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The Intervention
We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week het regiedebuut van Clea DuVall en Batman zoals je hem nog nooit eerder zag.
Radio (2003)
Acteurs: Cuba Cooding Jr, Ed Harris, Debra Winger
Regie: Mike Tollin
7293.w1200.0.c3b23fe
Niet elke Oscarwinst leidt automatisch tot een hele succesvolle filmcarrière. Na zijn grote doorbraak in Boyz n the Hood (1991) won Cuba Gooding Jr een Oscar voor Jerry Maguire (1996), maar vervolgens presteerden de door hem gekozen projecten een stuk wisselvalliger, hoewel hij in 2016 wel weer een gigantische tv-hit scoorde met The People vs OJ Simpson. Een van de films waar hij het tussendoor nog mee probeerde was het biografische Radio. Gooding Jr is in het drama te zien als de geestelijk gehandicapte James Robert 'Radio' Kennedy. Radio wil dolgraag rugby spelen en een coach op een middelbare school (Ed Harris uit Westworld ) neemt hem onder zijn hoede, iets dat veel frictie oplevert met de lokale bevolking. De Amerikaanse pers beoordeelde Radio destijds als sentimentele 'Oscar bait', maar desondanks werd de film financieel gezien wel een succes.
The Intervention (2016)
Acteurs: Melanie Lynskey, Clea DuVall, Natasha Lyonne
Regie: Clea DuVall
7292.w1800.0.128dd90
Je kent Clea DuVall ongetwijfeld van haar vele gastrolletjes op televisie en haar vaste rol in de eigenlijk veel te vroeg gecancelde HBO-serie Carnivale. In 2016 maakte ze tevens haar debuut als regisseur, met de komische dramafilm The Intervention, waarin vier koppels een gezellig weekendje weggaan, totdat één van de stellen ontdekt dat het uitje een dekmantel is voor een interventie. DuVall was ook verantwoordelijk voor het script en als actrice vormt ze in de film een koppel met haar goede vriendin Natasha Lyonne ( Orange is the New Black ). De rest van de beperkte cast bestaat ook uit gezichten die je kent van televisie, met Melanie Lynskey ( Sunshine Kings ), Cobie Smulders (How I Met Your Mother) en Alia Shawkat ( Arrested Development ) bij de vrouwen en Jason Ritter (Joan of Arcadia), Ben Schwartz (Parks and Recreation) en Vincent Piazza (Boardwalk Empire) bij de mannen.
Batman Ninja (2018)
Stemacteurs: Roger Craig Smith, Tony Hale, Tara Strong
Regie: Junpei Mizusaki
7284.w1080.0.a5f34a9
Na de serie Gotham nog meer Batman op Netflix, maar waarschijnlijk niet de versie die je had verwacht. In deze bizarre anime wordt Batman samen met een aantal andere bekende personages getransporteerd naar het feudale Japan. Eentje in de categorie 'zien om het te kunnen geloven' dus. De dialogen zijn bar slecht, maar spelers van de videogame Arkham: Origins zullen bij het kijken van de Engelse dub in ieder geval Roger Craig Smith en Tara Strong herkennen als de stemmen van respectievelijk Batman en Harley Quinn. Dat laatste Batman-personage krijgt volgend jaar ook een eigen animatieserie, waarvoor Kaley Cuoco (Penny in The Big Bang Theory ) haar stem zal inspreken.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!